Oppdatering stjeler batteritid

Oppdatering stjeler batteritid

Den nyeste programvareoppdatering til iPhone, versjon 2.2, gjør at batteritiden synker kraftig.

På diskusjonsforumet til Apple ligger det nå en rekke innlegg fra iPhone-brukere som klager over at iPhone-oppdatering 2.2 bidrar til å redusere batteritiden med opptil 30 prosent. Dessuten blir mobilen mye varmere enn den ble før, noe som ifølge svenske Macworld trolig er årsaken til den reduserte batteritiden.

Synderen er Safari

For øyeblikket er det nettleseren Safari som må spille rollen som syndebukk. Det viser seg at batteritiden går tilbake til mer normalt nivå dersom man passer på at Safari ikke kjører. Med 2.2-oppgraderingen av iPhone-programvaren følger det også med en ny versjon av Safari.

Noen brukere melder dessuten om synkroniseringsproblemer etter oppgraderingen. Andre påstår at programmer er blitt borte.

I tillegg er det kommet meldinger om at bilder som vises på iPhone-skjermen, plutselig er blitt uskarpe. Bilder som skal ha oppløsning på 600 x 800 punkter, vises i stedet med svært lav oppløsning, 90 x 120 punkter. Dette gjelder vel å merke bare i programmet Bilder. Når bilder vises i Safari og andre programmer, er alt ok.

LES OGSÅ: 15-åring tjener fett på iPhone-program

iPhone-brukerne håper nå at Apple snart kommer med en ny oppdatering som løser problemene.