Oppdateringer til Mac også

Oppdateringer til Mac også

I kjølvannet av iPad-oppdateringene er også Mac-programmer forbedret.

Det er iTunes, GarageBand og iPhoto som er gjenstand for forbedringer denne gang.

Noen av utbedringene har åpenbart sammenheng med at iOS-versjonene av de samme programmene også er blitt oppdatert, mens andre er generelle utbedringer.

For mange er håndtering av bilder sentralt både på iPad, iPhone og Mac, og iCloud-tjenesten Bildestrøm er blitt et populært lagringssted for bilder tatt med iPad eller iPhone. Når løsningen er påslått, lagres automatisk bildene fra de siste 30 dagene i Bildestrøm-systemet.

Men samtidig er mangelen på mulighet til å slette bilder fra Bildestrøm blitt møtt med en del kritikk.

Et eksempel som er blitt trukket frem, er faren for at uønskede festbilder og lignende dukker opp på tv-skjermen hjemme når man bruker Bildestrøm som skjermsparer på tv-en i stua tilkoblet Apple TV.

En av nyhetene i iPhoto ’11 versjon 9.2.2 for Mac er altså at man nå kan slette enkeltbilder fra Bildestrøm.

Ellers får man med forbedringer fra verjon 9,2 med for eksempel visning av tidligere importerte bilder i en egen del av importvinduet.

Filmer i full HD

iTunes versjon 10.6 gir mulighet til å spille av HD-filmer og tv-programmer i 1080p fra iTunes Store.

Versjonen inneholder også forbedringer av iTunes Match med bedre matching av sanger, bedre behandling, nedlasting og visning av albumbilder, samt løsning på et problem der sanger noen ganger hopper når de spilles av fra iCloud.

GarageBand-kompatibilitet

GarageBand-oppdateringen for Mac er først og fremst en oppdatering av kompatibiliteten med GarageBand for iOS-prosjekter.

Dessuten inneholder oppdateringen en freilretting på problemer med enkelte programvare-instrumenter som gir toner som blir feil eller henger seg opp.

Oppdateringen av GarageBand etterfølges av en oppdatering av instrumenter og Apple-loops på hele 1,2 gigabyte.

Les om: