Oppgraderer til 6 Gbps

Oppgraderer til 6 Gbps

Western Digital har i stillhet gitt deres Caviar Black støtte for 6 Gbps Serial ATA.

Seagate var først med å lansere harddisk med 6 Gbps Serial ATA-støtte når de i fjor høst kom med deres Barracuda XT. Western Digital nå i stillhet også oppgradert deres toppmodell av vanlige harddisker, Caviar Black-serien, med støtte for teknologien. Støtte for Serial ATA 6 Gbps er allerede på plass på en del hovedkort.

LES OGSÅ: TEST: Seagate Barracuda XT - Rask 2 terabyte-er

Ut i fra testene vi har kjørt på Seagates Barracuda XT er imidlertid ikke Serial ATA 6 Gbps en spesielt viktig funksjon i praksis – her kan nok markedsføringseffekten for Western Digital være viktigere enn ytelsesfordelen. Samtidig har Western Digital valgt å være stille om denne oppgraderingen. Faktum er at dagens harddisker ikke er raske nok til å ta utbytte av den ekstra båndbredden som Serial ATA 6 Gbps tilbyr. Serial ATA 6 Gbps kan imidlertid vise seg viktig for kommende SSD-er. Dagens SSD-er har allerede ytelse som ligger tett opp under det som er mulig for Serial ATA 3 Gbps. En eventuell ytelsesforskjell mellom nye og gamle Caviar Black med 3 og 6 Gbps Serial ATA vil kunne skyldes andre forbedringer med disken enn grensesnittet.

Foreløpig er det kun 1 terabyte-modellen av Caviar Black som er tilgjengelig med Serial ATA 6 Gbps-støtte. Prisen er cirka 800 kroner inklusive mva. Det er cirka hundrelappen mer enn modellen med Serial ATA 3 Gbps.

LES OGSÅ: 2 terabyte ned mot tusenlappen

Les om: