Oppgraderingsguide til iPhone OS 3.0

Oppgraderingsguide til iPhone OS 3.0

Er du klar for å oppgradere telefonen din?

Litt over klokken 19 onsdag kveld gjorde Apple den etterlengtede oppdateringen iPhone OS 3.0 tilgjengelig for nedlasting i iTunes. Oppdateringen er på mellom 230 megabyte og 260 megabyte, avhengig av hva slags enhet du skal oppdatere. Den er gratis for alle som har iPhone, mens iPod touch-eiere må betale 55 kroner.

Endelig MMS

Overhalingen av operativsystemet består av over 100 nye funksjoner og forbedringer. Blant nyhetene er MMS, videresending av tekstmeldinger og kontaktinformasjon, universelt søk, hortisontalt tastatur i flere programmer, forbedret kalender med støtte for Exchange ActiveSync och CalDAV, internettdeling, push-oppdateringer, enklere surfing med Safari, taleopptak, klipp og lim og mye mer.

SJEKK HVA DU FÅR HER

Er du litt usikker på hva du skal gjøre for å oppgradere telefonen din? Her er noen tips.

Oppdater programmene dine

Sørg først for at du har den siste versjonen av iTunes installert på maskinen din. Du må ha versjon 8.2 av programmet for å kunne oppgradere til iPhone OS 3.0.

Sjekk også om du har den nyeste versjonen av alle applikasjonene dine. iPhone OS 3.0 ble sluppet som en betaversjon til utviklere i mars, slik at de kunne klargjøre programmene sine for lansering i dag, 17. juni. Dermed kan en del av programmene du har på telefonen din allerede være er klare for OS 3.0. Det skader likevel ikke å sjekke:

På din iPhone, gå til App Store og velg Oppdateringer for å få en liste over tilgjengelige oppdateringer. For å installere alle oppdateringene samtidig trykk på Oppdater alle.

Ta backup

Før du oppgraderer til iPhone OS 3.0, kan det være lurt å ta backup av innholdet på din iPhone. For å ta en sikkerhetskopi, må du koble telefonen til datamaskinen og starte iTunes. Høyreklikk på din iPhone og velg Sikkerhetskopier. Hvis du er i det ekstra varsomme humøret må du gjerne ta en sikkerhetskopi av denne igjen.

Hvis du ønsker å være helt sikker på at ikke iPhone-applikasjonene dine (eller musikken din) forsvinner helt når du oppdaterer operativsystemet, kan det være en idé å legge de over på datamaskinen før du setter i gang. Dette er lurt hvis du for eksempel har kjøpt en del programmer fra App Store (eller musikk fra iTunes) rett fra telefonen, uten å gå via iTunes på maskinen. For å gjøre dette må du høyreklikke på din iPhone i iTunes og velge Overfør kjøp.

Tid for oppgradering

Nå som du har tatt noen forholdsreglene, er det på tide å installere oppgraderingen til iPhone OS 3.0. Er du like spent som oss?

Ha telefonen koblet til datamaskinen og start iTunes. Klikk på Søk etter oppdateringer for å se etter den nye versjonen av programvaren til iPhone. Klikk så på Oppdater for å installere programvaren på din telefon. Ta deg et glass vann og en gulrot mens du venter på at den blir ny.

TIPS: Ber telefonen om at du setter inn et gyldig simkort uten pinkode etter at programvaren er oppdatert? Prøv å start telefonen på nytt og tast inn pinkoden igjen. Gjerne flere ganger.

Kos deg!

Brett deretter opp ermene og sett deg langt tilbake i godstolen med din «nye» iPhone. Send en MMS, søk etter hva du vil, og klipp og lim til du blir øm i fingertuppene.

Og fortell oss selvsagt hva du synes i kommentarfeltet nedenfor!

PS: Denne saken oppdateres i løpet av kvelden.

Les om: