Oracle lanserer lagringsservere

Oracle lanserer lagringsservere

Lover ti ganger bedre ytelse enn dagens Oracle-løsninger.

HP Oracle Exadata Storage Server er, som navnet sier, et resultat av samarbeid med HP, som står for selve maskinvaren. Lagringsserveren er ment for bruk i datavarehus, og inneholder to Intel-prosessorer og inntil 12 terabyte rå lagring. Exadata er utstyrt med Infiniband, som gir en overføringshastighet på inntil 1 gigabyte per sekund.

Ifølge Oracle har Exadata-serverne en massiv parallell-arkitektur som gir en dramatisk hastighetsøkning i Oracle-datavarehus ved at den dataintensive delen av query-prosessering flyttes fra databaseserveren til lagringsserveren.

Dette skal gi ti ganger bedre ytelse. Exadata-serverne skal også ha nærmest ubegrenset I/O-skalerbarhet og være enkle å optimalisere for datavarehus. Priser er ikke oppgitt, men systemene skal nå være i salg.

Ferdig pakket
HP Oracle Database Machine er en annen nyhet, om enn nær tilknyttet Exadata. Ifølge Oracle er det et system som for datavarehus med ekstrem ytelse. Systemet består av et grid med Oracle databaseservere og et grid av de nye Exadata lagringsserverne i ett rack. Levert som ferdig løsning.

Systemet er forhåndskonfigurert for ytelse, og leveres tunet og sertifisert for Oracle Business Intelligence Enterprise Edition-verktøy og Oracle Real Application Clusters. Du kan bestille ferdige konfigurasjoner fra Oracle, mens HP står for maskinvaresupporten.

Datavarehusløsningen består av et grid med åtte databaseservere som byr på 64 Intel prosessorkjerner og kjører operativsystemet Oracle Enterprise Linux. Opp mot dette er det koblet et grid med 14 Exadata lagringsservere som til sammen kan gi 168 terabyte rå lagringsplass og overføre 14 gigabyte per sekund til databaseserverne.

Komponenter