Oracle med vekst i maskinvare

Oracle med vekst i maskinvare

Moderat vekst i omsetning og resultat, men maskinvare har sunket siden de kjøpte Sun.

Ferske tall for tredje kvartal for databasepusjerne hos Oracle ga omsetningsvekst på fire prosent til 55,49 milliarder kroner (9,3 milliarder USD). Deres tredje kvartal ble avsluttet 28 februar. Da kunne de også føre en vekst i resultatet på to prosent, opp til 15,51 milliarder kroner (2,6 milliarder USD).

Maskinvarevekst

Det er tre faktorer som driver omsetningsveksten. Det er nye programvarelisenser og nettjenesteabonnementer, og etter mange år med nedgang har maskinvare fått seg et oppsving.

Oracle har ikke hatt vekst i maskinvaresalg siden de kjøpte Sun Microsystems for snart fem år sida. Men i siste kvartal vokste salget med 8 prosent til 4,33 milliarder kroner (725 millioner USD). Kundestøtte til maskinvaresystemer hadde en inntekstvekst på fem prosent til 3,57 milliarder (598 millioner USD).

Veksten i lisenser og abonnementer vokste 4 prosent til 14,3 milliarder kroner (2,4 milliarder USD). Fornyinger og produktrettet kundestøtte vokste fem prosent til 27,45 milliarder kroner (4,6 milliarder USD).

Dedikert suksess

- Oracle har en serie med dedikert designete servere som vi opplever har sterk vekst, mens det for de fleste andre aktører i server-bransjen er mer et preg av nedgang, erklærte toppsjef Larry Ellison i en pressemelding, ifølge nyhetstjenesten til Computerworld.

Selskapet har bevist konsentrert markedsinnsatsen rundt disse tunge spesialserverne, der også Exadata-databaseserverne er plassert. Enklere standard-servere med lavere salgsmarginer er generelt overlatt til seg selv av Oracle.

Ellison hevdet i en telefonkonferanse med analytikere i samband med offentliggjøring av tallene at de kom til å passere 10 000 solgte dedikerte servere i løpet av de nærmeste månedene.

Veksten i denne produktgruppen gjør at de i løpet av måneder vil representerer halvparten av inntektene fra maskinvaresalg i Oracle. I dag utgjør denne om lag en tredjedel.

Les om:

Komponenter