Oracle skal lære av Apple

Oracle skal lære av Apple

Larry Ellison skal bruke Sun-kjøpet til å lage et selskap som likner Apple og Cisco.

Selv om Java og Solaris OS var hovedårsaken til oppkjøpet, har Oracle ingen planer om å selge maskinvaredelen av Sun Microsystems.

Det sier administrerende direktør Larry Ellison i et ferskt intervju om oppkjøpet.

- Vi skal definitivt ikke gå bort fra maskinvarebransjen, sier Ellison til Reuters.

Tvert imot er planen å sy sammen programvaren og maskinvaren.

- Mens de fleste i maskinvarebransjen jobber med lave marginer, klarer selskaper som Apple og Cisco å oppnå meget høye marginer fordi de designer maskinvare og programvare til å jobbe sammen. Derfor er Apples Iphone mye bedre enn Microsoft-telefoner, fortsetter han.

Penger til Sparc

Dan Olds, analytiker hos Gabriel Consulting Group, mener Ellisons avvising av disse spekulasjonene bør forårsake våkenetter hos Dell, HP og IBM, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Oracle er delaktige i en stor andel bedriftsserveravtaler, og hvis de har uimotståelige, integrerte maskin- og programvareløsninger, vil det bli verre for andre leverandører å konkurrere, sier han.

Når kjøpet går i orden har Oracle planer om å investere ytterligere i Sparc-prosessoren.

- Vi mener at det å designe våre egne brikker er svært, svært viktig. Til og med Apple lager egne brikker disse dager, sier Ellison.

Vil utfordre IBM

Han forteller at Oracle vil fortsette samarbeidet med Fujitsu om prosessoren. Fujitsu har egen portefølje med Sparc-servere og har i lang tid samarbeidet med Sun om utviklingen av disse.

- Vi vil jobbe med Fujitsu med tanke på å bygge inn avanserte funksjoner i prosessoren som tar sikte på å øke Oracle-databasens ytelse. Etter min mening vil dette gjøre at Sparc Solaris-stormaskiner og -servere vil utfordre IBMs dominans innen datasenter, sier Ellison.

Les om: