Oracle uinteressert i x86

Oracle uinteressert i x86

- Vi tjener ikke penger på å selge disse greiene, sier Oracle-toppsjef Larry Ellison om selskapets x86-systemer.

Da Oracle-ledelsen forberedte oppkjøpet av Sun Microsystems i 2009, la selskapet vekt på at planen var å bevege seg vekk fra rimeligere systemer servermarkedet til fordel for mer avanserte systemer med Oracles egen enterprise-programvare.

I en telefonkonferanse denne uken i forbindelse med selskapets resultater for første kvartal gjentok Oracle-ledelsen denne målsetningen.

Ifølge Oracles toppsjef Larry Ellison har selskapets Exadata-, Exalogic og Sparc-omsetning hatt en tosifret vekst i løpet av Oracles første kvartal, mens x86-salget har fortsatt å falle.

Det plager ikke Ellison, som sier han overhodet ikke bryr seg om Oracles x86-servere.

- Vi tjener ikke penger på å selge disse greiene, og har ingen interesse av å selge de intellektuelle rettighetene til andre selskaper, sier Ellison ifølge Channelinsider.

- x86 består av Intel- og Microsoft-teknologi, og det blir det ikke penger av. Sun solgte x86, men vi har overhodet ikke noe interesse av det, og nå faser vi ut alt sammen. Vi ønsker å selge systemer basert på vår egen teknologi, og det er slik vi skal øke lønnsomheten i det overordnede maskinvaresalget vårt, sier han.

Ellison sier videre at Oracles marginer vil fortsette å vokse og til slutt gjøre det mulig for selskapet å komme tilbake til marginbildet fra før selskapet kjøpte opp Sun.

I løpet av første kvartal økte Oracles omsetning med 12 prosent til 8,4 milliarder dollar. Nettoinntjeningen økte med 36 prosent til 1,8 milliarder dollar.

Les om: