Ørepropper til iPod kan gi deg støt

Ørepropper til iPod kan gi deg støt

Feil bruk av øreproppene dine kan gi deg støt. Her er Apples egne råd.

Har du noengang fått støt fra iPod-en din? Du er ikke den eneste. Ifølge Apple er det fullt mulig å få støt fra ørepluggene når du bruker iPod-en din.

I en artikkel på nettsidene sine advarer selskapet om at man kan oppleve et "lite og kjapt støt" med ørepluggene til iPod eller iPhone. Samtidig understreker de at det kan skje med et hvilket som helst sett med øreplugger - ikke bare Apples egne.

- Tilstanden ligner veldig på når du drar føttene dine langs et teppe og får støt når du tar hånden i et dørhåndtak. Men i stedet for at statisk elektrisitet bygger seg opp i kroppen din, bygger det seg opp på enheten som ørepluggene er koblet til, skriver Apple.

LES OGSÅ:

Nytt liv for gammelt iPod docking-utstyr

Nøyaktig hva som er årsaken til at Apple nå går ut og advarer om at man kan få støt, er ikke klart. I en diskusjonstråd på Apples nettsider forteller imidlertid flere brukere om at de har vært utsatt for slike tilfeller.

Opplevd på treningssenter i Oslo

- Jeg får støt i det høyre øret når jeg er på tredemøllen på treningssenteret. Utrolig merkelig, skriver en av brukerne som Apple refererer til.

Et medlem av Macworld.no-redaksjonen bekrefter å ha opplevd noe av det samme på et treningssenter i Oslo. Vedkommende har fått flere ubehagelige støt når iPhone-hodetelefonen har vært tilkoblet lyduttaket på tredemøllen. Lyduttaket er koblet til tv-er i treningslokalet for at man skal få med seg nyhetene under morgentrimmen. Løsningen på problemet har vist seg å være å holde hendene i et metallhåndtak på tredemøllen når man jogger. Da hindrer man trolig at det bygger seg opp statisk elektrisitet.

LES OGSÅ:

Defekte kabler kan koste Apple millioner

- Unngå tørr luft

Apple kommer med en rekke forslag for hvordan du unngår problemet. For eksempel anbefaler de at du kjøper en luftfukter, ettersom statisk elektrisitet gjerne oppstår i tørre omgivelser.

De foreslår også at du bruker antistatisk håndkrem, eller at du bruker klær som ikke består av syntetiske fibre. I tillegg bør du unngå å gni iPod-en din på materialer som er lettere mottakelig for statisk elektrisitet.

I tillegg til tørre omgivelser er man ifølge Apple særlig utsatt for statisk elektrisitet hvis man tar spilleren inn og ut av lommen, hvis man jogger eller trener eller hvis man befinner seg i et område med mye vind.

Les om: