OS X 10.7 Lion på flere Mac-er

OS X 10.7 Lion på flere Mac-er

TIPS: Hvor mange ganger kan du installere OS X Lion?

Spørsmål: Hvor mange løver er det i OS X 10.7? Svar: Så mange du vil*.

Er du i den heldige posisjon at du er i besittelse av flere maskiner, enten personlig eller i din husstand, så kan du faktisk installere OS X 10.7 Lion så mange ganger du vil etter å ha kjøpt oppgraderingen fra OS X 10.6 Snow Leopard.

Installasjonsfilen for OS X 10.7 Lion er på rundt 4 gigabyte, og ifølge Apples offisielle strategi må du laste ned denne filen på hver maskin. Men siden Apple selv åpner for at et kjøp av en oppgradering kan brukes på flere maskiner, er det rimelig å anta at man også kan lage en usb-installasjonsdisk for å slippe å måtte laste ned filen på de andre Mac-ene. Uten at vi garanterer det.

Kriteriene

Kriteriet for å installere Lion på flere maskiner er for det første Lion-forutsetningene som utgangspunkt - det vi si en nyere Intel-basert Mac med Core 2 Duo-prosessor og OS X 10.6 Snow Leopard installert - samt at de andre maskinene er autorisert med samme Apple-ID. Apples offisielt sertifiserte metode forutsetter at du er pålogget Mac App Store på hver ønsket målmaskin.

I tillegg er det en forutsetning at autorisasjonen er for personlig bruk, med andre ord innen familien, for eksempel, til ikke-kommersielt bruk. Volumlisensiering mot bedriftsmarkedet eller undervisningsinstitusjoner er underlagt andre retningslinjer.

Lion-installasjonsfilen lastes ned på hver suksessive maskin ved i Mac App Store å gå til fliken for Purchases, og deretter laste ned Lion på nytt ved å velge Install. Kjør deretter installasjonsfilen.

*Nå skal det sies at denne påstanden om så mange installasjoner av Lion som du vil må kvalifiseres. Apples retningslinjer tilsier at du kan autorisere inntil fem forskjellige Mac-er med samme Apple-ID. Teknisk sett kan du autorisere inntil fem forskjellige datamaskiner - både Mac-er og Windows-maskiner - med samme Apple-ID for bruk mot nedlasting av iTunes-innhold. Så du må balansere antall Lion-installasjoner opp mot antall autoriserte Mac-er (som er det hensiktsmessige her).

Les mer om Apple-ID-autorisering hos Apple her.

Via Apple.

Les om:

Komponenter