Oscilloskop for iPad

Oscilloskop for iPad

Laboratoriet får en iOS-ansiktsløftning.

Vi kan lese i avisen om norske skoler som utruster alle elevene med iPad-er.

Da må vel også elektronikk-læreren kunne få seg et oscilloskop for bruk med en iOS-enhet?

Et oscilloskop er et «apparat som gir et synlig bilde av elektriske svingninger», ifølge ordboken. Har du bruk for et, vet du sannsynligvis dette allerede, men når en ser på bildet så skulle en sannelig ønske en hadde bruk for det selv når en ikke har det umiddelbart.

Det er herved bevist, for å bruke vitenskapelig terminologi, at en iPad kan ha nytte-verdi også. QED. Et eget oscilloskop har som oftest en vesentlig mindre skjerm, og koster også mer.

Det omtalte oscilloskopet har fått den (meget tekniske) betegnelsen iMSO-104. Inni sitter det en SoC fra Cypress Semiconductor - en System-On-A-Chip-mikroprosessor som er en form for datamaskin i miniatyr. Båndbredden oppgis til 5 MHz med inntil 12 megasamples per sekund.

Og ifølge produsent Oscium er dette verdens minste og mest portable oscilloskop. Så nå kan du måle elektriske svingninger hvor enn du er.

Les mer om - samt kjøp - Oscium iMSO-104 her . Prisen er 298 dollar - cirka 1650 kroner før frakt og avgifter.

iOS-appen som akkompagnerer oscilloskopet kan lastes ned gratis fra iTunes AppStore her . iMSO-104 er kompatibel med alle iOS-modeller av typen iPod Touch, iPhone og iPad som kjører iOS 3.1.3 eller senere.

Se demo-video nedenfor.

Les om:

Komponenter