Øvelseskjøring med iPhone

Øvelseskjøring med iPhone

Nettlappen AS lanserer nyttig verktøy for den som skal ta førerkortet.

Det finnes en håndfull applikasjoner på App Store som er nyttige verktøy for den som har planer om å ta førerkortet. Nå har trafikkopplæringsselskapet Nettlappen AS lansert Øvelseskjør, en applikasjon for iPhone som registrerer kjøreturer og inneholder unike opplæringsvideoer for førerkortkandidater.

Applikasjonen registrerer kjøreturer ved hjelp av innebygd GPS og brukeren angir trafikkmiljø og kjøreforhold til hver tur. Dette gir dokumentasjon og statistikk på alle kjøreturer.

Situasjoner på video

Applikasjonen inneholder videoer som demonstrerer hvordan man skal kjøre i forskjellige trafikksituasjoner og unngå farlige risikosituasjoner. Man kan for eksempel se video av hvordan man skal kjøre i rundkjøringer og deretter øve på dette sammen med ledsager. Tre videoer er inkludert i applikasjonen, men man kan få tilgang til 30 undervisningsvideoer som viser aktuelle trafikksituasjoner for deg som øvelseskjører. Disse kan fås enkeltvis som eller som en samlet videopakke, opplyser Nettlappen AS i en pressemelding.

Hensikten med applikasjonen er å motivere førerkortkadidater til økt øvelseskjøring med veileder. Ifølge Nettlappen AS viser undersøkelser viser at ungdom med mye trening er mindre utsatt for ulykker enn andre. Økt øvelseskjøring vil også bidra til at man trenger færre kjøretimer ved trafikkskolen og øker sjansene for å bestå oppkjøringen ved Trafikkstasjonen.

TEST:

Båtførerprøven på iPhone

- Ypperlig for trafikklærere

Øvelseskjør er en relativt enkel applikasjon. Man starter programmet før man begynner en kjøretur og kan ha telefonen i dvale-modus mens man kjører. Når kjøreturen er ferdig avslutter man registreringen og legger inn eventuelle kommentarer.

Applikasjonen støtter registrering av kjøreturer for flere brukere, og gir statistikk til hver enkelt bruker. Et ypperlig verktøy for trafikklærere som ønsker å dokumentere sine kjøretimer til sine forskjellige elever, hevder Nettlappen AS.

Øvelseskjør er tilgjengelig i Apple iTunes Store for 55 kroner her. Undervisningsvideoene kan kjøpes enkeltvis for 17 kroner, eller som videopakke med alle 30 videoer for 350 kroner.

LES OGSÅ:

Lovende TomTom for iPhone

Komponenter