Overklokket spillmonster fra Dell

Overklokket spillmonster fra Dell

Dells nye spillmaskin kommer med ferdig overklokket prosessor og minne, og to stykk heftige grafikkort.

Hjernen i maskinen er en 2,67 GHz Intel Core 2 Extreme QX6700, noe av det heftigste som er å oppdrive om dagen. Det var selvsagt ikke nok for Dell, derfor valgte de like godt å overklokke prosessoren til respektable 3,46 GHz.

LES OGSÅ: Spilldjevel uten pondus

Selv minnet er overklokket fra fabrikken. De to Corsair Dominator DDR2-modulene er klokket fra 800 MHz til 1066 MHz. Ifølge Dell gir den relativt saftige overklokkingen av prosessor og minne svært god ytelse.

For å holde temperaturen på de overklokkede komponentene i sjakk har Dell utviklet en ny væskebasert, keramisk kjøleløsning.

- Hardcore-spillere og teknologientusiaster driver oss hele tiden videre, og gir oss lysten til å bryte ned grensene for hva som er mulig. Vi er glad for å kunne oppfylle kundenes ønsker, sier Glen Robson, sjef for Dells spillavdeling, i en pressemelding.

Hovedkortet i XPS 720 H2C er basert på Nvidias 680i SLI-brikkesett, noe som har gjort det mulig for Dell å trykke inn to stykk Geforce 8800 GTX i maskinene, hvert av dem er utstyrt med 768 megabyte minne.

Det koster å være kar

Ytelse er ikke nok for den virkelige entusiasten, utseendet betyr nesten like mye. Derfor leverer Dell den nye XPS-maskinen med lightfx, som gir brukerne mulighet til å styre maskinens LED-lys, blant annet ved å forandre farger, som de selv vil.

Alt dette er så klart ikke spesielt billig. Maskinen koster hele 6 000 dollar i USA, og det er bare grunnversjonen. Vi tør gjette på rundt 40 000 kroner om maskinen kommer til Norge. For den prisen får du to stykk 160 gigabyte sata-disker, Blu-ray-brenner og en 24-tommers LCD-skjerm.

Det er mulig å oppgradere prosessoren til en Intel Core 2 Extreme QX6800, en firekjerneprosessor som kjører med en hastighet på 2,93 GHz som standard, Dell har så klart klokket den opp, og den yter nå respektable 3,73 GHz. Du kan også bytte ut det to ”trege” Geforce 8800 GTX-kortene til fordel for to Geforce 8800 Ultra-kort. Det er altså mulig å oppgradere den allerede ville maskinen ytterligere, men da må du nok regne med å grave dypt i lommeboken.

Kundene kan velge mellom Windows Vista eller Windows XP, sistnevnte er fortsatt det beste valget for spillentusiaster.

Les mer om XPS 720 H2C på Dells nettsider.

LES OGSÅ: HP vil forandre spillverdenen