Overvåk hjemmet over internett

Overvåk hjemmet over internett

Dropcam HD er et frittstående WiFi-kamera du kan titte på uansett hvor du befinner deg.

Dropcam HD er et Wi-Fi-basert overvåkingskamera som ikke må være tilkoblet Mac-en. I tillegg kan video-opptak lagres direkte til skyen.

Det er visse ting i livet du gjerne ha lyst til å ha et øye med, selv om du selv ikke er fysisk tilstede for øyeblikket. Barn, for eksempel. Eller et kjæledyr.

Eller generelt følge nøye med på hva som rører seg i hjemmet, dersom noe skulle gjøre det. Med Dropcam HD kan du det.

Flere funksjoner

Oppsettet kan knapt bli enklere: Koble til ledning, velg ditt trådløse nett, og eventuelt gjør egne innstillinger. Dett var dett. Siden kameraet har en strømtilkobling, er det ingen bekymringer rundt batteritid og/eller -ladetid heller.

Kameraet kan settes til å sende meldinger eller e-post dersom bevegelser eller lyd oppdages. I tillegg er det mulighet for toveis lydkommunikasjon, så du kan slå av en prat med barna når de kommer hjem fra skolen.

Og selvfølgelig er det nattmodus, slik at poden kan sove trygt uten forstyrrende lys. Digital zoom er det også slik at man kan bevege seg tettere på motivet.

Kryptert strøm

Kameraet kan aksesseres fra en nettleser pa Mac-en eller via en egen iPhone- eller Android-app.

Videostrømmen er kryptert med 256-biters AES, slik at ingen andre kan avlytte den. Men dersom du skulle ønske det, kan du også sette opp strømmen som en public stream - et vindu mot valpekullet, værforholdene i hyttegrenda eller snøforholdene i bakken utenfor.

Kameraet er sølvfarget, og kan enkelt plasseres på et bord eller en vegg. Dersom en mer diskret innpassing er ønsket, kan selve linsen tas ut av holderen.

Dropcam HD koster 150 dollar - omlag 860 norske kroner. Opptaksfunksjonen fungerer som et abonnement, og koster fra 10 dollar måneden avhengig av ønsket opptakskapasitet.

PS: Eneste aber er at Dropcam for tiden ikke sendes til utlandet - så er dessverre henvist til slekt og venner i Amerika eller en fraktformidler (såkalt utvidet vennekrets).

Du kan lese mer om Dropcam HD her.