Overvåk huset via app og nettbrett

Overvåk huset via app og nettbrett

Med ny app fra D-Link skal det være lett å fjernovervåke hjemmet.

Fjernovervåkning blir stadig enklere å gjennomføre. Nå har D-Link lansert en app som gjør det lett å sette opp fjernovervåkning hjemme eller på hytta. Appen «mydlink+» kommer både i iPad- og Android-utgave.

Med mydlink+-appen kan man se hd-video fra opptil fire nettverkskameraer samtidig.

Overvåkning via nettbrett

Bakgrunnen for at appen ble utviklet, er at mange ønsker å følge med på hva som skjer hjemme når de selv er på farten uten å ha tilgang til en pc. I stedet har de gjerne med seg et nettbrett. Med D-Link-appen kan de følge med på overvåkningskameraene direkte fra nettbrettet.

mydlink+-appen er kompatible med både iPad og Android-baserte telefoner og nettbrett, opplyser D-Link.

Selskapet hevder at man med mydlink+-appen kan sette opp et overvåkningssystem i løpet av bare noen få minutter.

– Du setter opp en mydlink-konto via en nettjeneste, og ved hjelp av denne kan du så se på direktevideo via en smarttelefon, et nettbrett eller en pc, skriver D-Link i en pressemelding.

Man kan også administrere kameraene fra appen.

D-Link-appen kan kjøpes hos henholdsvis iTunes Store og Android Market. Prisen er satt til 29 kroner, men appen fås kjøpt til introduksjonspris på seks kroner ut året.

Nettverkskamera

Nå er det naturligvis ikke nok bare å kjøpe appen. Man må også ha ett eller flere nettverkskameraer for å kunne se videobilder live.

D-Links trådløse kameraer DCS-930L og DCS-932L fås kjøpt i norske nettbutikker til priser varierende fra rundt 600 til 1150 kroner.

DCS-932L skiller seg fra den billigste varianten blant annet ved at kameraet har infrarøde LED-lamper som gjør at det kan «se» i mørket.

Kameraene fås også kjøpt i pakkeløsninger på henholdsvis to, tre og fire kameraer.

Husk Datatilsynet

Vær obs på at reglene sier at privatpersoner ikke kan sette opp overvåkningskamera som fanger opp video og bilder fra offentlig område, og heller ikke fra andres private grunn.

Dessuten skal all kameraovervåkning varsles på eget skjema til Datatilsynet.

Les om: