På innsiden av iPad 2

På innsiden av iPad 2

iFixit har som vanlig plukket i fra hverandre den nye iPad-en.

Stort batteri, små høyttalere, 512 megabyte internminne og et glasspanel som er alt annet enn lett å ta av. Det er noen av de viktigste stikkordene fra iFixit, som på sedvanlig vis har plukket fra hverandre det nye nettbrettet.

iFixit har for vane å demontere Apple-produkter for å sjekke nøyaktig hva som befinner seg på innsiden. Nettstedet er fullt av håndbøker og tips til hvordan man kan fikse iPhone-er, iPad-er og bærbare Mac-er; og det er bilde-for-bilde-instruksjoner for hvordan du for eksempel setter inn mer minne eller bytter batteri i en MacBook Pro.

LES OGSÅ:

iPad 2 forsinket til Norge?

Skjør skjerm

iPad 2 er ikke spesielt lett å ta fra hverandre, ifølge iFixit. Nettstedet advarer faktisk folk mot å skru opp iPad 2 på egenhånd, ettersom de risikerer å ødelegge glasspanelet på forsiden. Glasset er nemlig tynnere enn hos forgjengeren (0,62 mm vs. 0,85 mm), og limt på i stedet for festet via klaffer. iFixit måtte bruke en varmepistol for å ta fra hverandre enheten, skriver Macworlds nyhetstjeneste.

Da dette var gjort, kunne iFixit ta en nærmere titt på blant annet batteriet i iPad 2, som Apple hevder at klarer 10 timer med batteritid, akkurat som originalen. iFixit fant et batteri (tre, faktisk) som var marginalt bedre (3.8V, 25 watt per time mot 24.8 watt per time), så alle forbedringer hva gjelder batteriytelse er takket være programvare og andre maskinvare-forbedringer, ifølge nettstedet.

LES OGSÅ:

De første anmeldelsene av iPad 2

Like mye minne som iPhone 4

iFixit har også tatt en titt på den nye 1 gigahertz A5-prosessoren med to kjerner. Produksjonsdatoen er sent januar og midten av februar, noe som indikerer at produksjonen har vært satt i gang i siste liten. Internminnet er fra Samsung og er på 512 megabyte - like mye som iPhone 4. Toshiba står for flashminneløsningen, som kommer lagringskapasitet på enten 16, 32 eller 64 gigabyte.

Broadcom står for mange av de mindre kretsene innvendig, blant annet brukes den samme brikken for WiFi/Bluetooth/FM-tuner som i iPhone 4 og iPad. ST Micro står for gyroskop og akselerometer. Apples høyttalere var imidlertid en skuffelse; "de er veldig små, akkurat som om Apple ikke husket på å legge dem til før i ettertid". Det dreier seg om monohøyttalere, og iFixit tror vi ikke får se stereo før i iPad 3.

Hva gjelder magnetene som skal holde på plass det nye dekselet Smart Cover fant iFixit 10 avlange magneter i den ene siden på nettbrettet. Selve dekselet har 21 magneter.

I tillegg til lim bruker Apple for øvrig Phillips-skruer for å holde nettbrettet festet sammen. Gode nyheter for i hvert fall iFixit, som i januar gikk hardt ut mot Apple og deres avgjørelse om å bytte skruer på iPhone og andre mobile produkter i et forsøk på å forhindre brukere fra å tukle med innmaten.

Les om:

Komponenter