Panorama-video med iPhone

Panorama-video med iPhone

Støtt prosjektet og vær blant de første til å ta 360-graders bilder.

Dot er verdens minste panorama-videokamera.

Strengt tatt er det bare en linse-forsats til iPhone 4, men i kombinasjon med en spesialapp skjer det noe helt spesielt:

Spesiallinsen gir et 360 graders bilde av situasjonen rundt linsen, mens en egen app de-forvrenger bildet. På denne måten kan man navigere fritt rundt en akse for uhindret 360-graders video i sanntid.

Det er designerne i firmaet Kogeto som står bak innovasjonen, og de vet hva de driver med. Lucy er en kommersielt tilgjengelig storformat-versjon, mens forsatsen Dot er ment som en mobil løsning.

Prosjektet Dot er fremdeles i inkubasjonsfasen, men er lagt ut på Kickstarter for finansiering. Kickstarter er et nettsted som formidler slik prosjektstøtte til hvem som helst som ønsker å bidra, som oftest mot det å være blant de første som kan motta et ferdig produkt.

I utgangspunktet forplikter man seg til å finansiere et prosjekt med en definert sum - det tilbys gjerne flere prisalternativer for ulike motytelser. Når den finansielle backingen innen en gitt tid har nådd et forhåndsdefinert nivå som anses som økonomisk tilstrekkelig for fullproduksjon, ja da sveives hjulene igang. Faller finansieringen igjennom, refunderes beløpene.

For iPhone 4-modulen Dot ligger innsatsen på rundt 100 dollar, i underkant av 600 kroner. For dette får du en Dot-forsats når produksjonen er iverksatt. Og håpet er at grunnlaget for en videre produksjon dermed er lagt, og at man kan gjøre prosjektet kommersielt tilgjengelig.

Se demovideo nedenfor.

Via Kogeto.

Les om:

Komponenter