Pantone-fargevelger for iPhone

Pantone-fargevelger for iPhone

Hele Pantone-viften rett i lommen - på din iPhone.

Store deler av grafisk bransje lever på Pantone-farger, mer eller mindre. Ikke rart - siden Pantone-fargekodene er en de facto standard for troverdig og pålitelig fargegjengivelse og fargeangivelse for trykk. Ingenting kan selvfølgelig erstatte viftene, men for bruk underveis er myPANTONE for iPhone og iPod Touch en klar vinner.

Egne paletter

myPANTONE lar deg bla gjennom hele ni forskjellige Pantone-vifter på skjermen. Fem forskjellige swatches kan settes sammen til en egen palett i en egen brønn nederst på skjermen. Og hele ti slike palett-skisser kan lagres på telefonen og også deles med andre.

Dette kan skje over Bluetooth til en annen iPhone, eller til Pantones gratis online-tjeneste myPANTONE eller til og med via e-post. Deler man paletter over e-post vil en rik formatering inkludere små forhåndsvisninger, og til og med paletter for bruk i Quark og i Adobes CS-svite. Imponerende!

Paletter kan også tagges enten med tekst eller med tale, og kan også geo-kodes med GPS-en der de er laget. Og paletter kan også publiseres til Twitter eller Facebook.

En farge kan vises som ark i viften, og også i fullskjerm-modus. Fullskjerm-visningen inkluderer Pantone-koden, samt RGB, L*a*b og HTML-koder. I tillegg kan man ta et foto med telefonen og få programmet til å generere en fargepalett utifra dette.

AppStore

myPANTONE for iPhone og iPod Touch er ikke gratis - men det er som kjent ikke Pantone-viftene heller. En drøy femtilapp er programmet likevel verdt fullt ut. myPANTONE for iPhone og iPod Touch koster 55 kroner kroner og kan kjøpes i iTunes AppStore her.

Du kan lese mer om myPANTONE for iPhone og iPod Touch hos Pantone her. Se video-demo under.

Les om: