Passe lykkelig med Iphone

Passe lykkelig med Iphone

KOMMENTAR: Nå har jeg brukt iPhone i fjorten dager. Jeg er betatt og irritert på en gang.

Når det gjelder Apple så kan de dette med å skape en god følelse etter at man har kjøpt et av selskapets produkter. Innpakningen er lekker og produktet glinser dere nede i esken. Det eneste som mangler er litt folie og silkepapir.

Etter hvert som jeg fant ut hvor sim-kortet skulle sitte, fikk jeg også startet opp telefonen. Mulig jeg er tjukk i hodet, men det jeg ikke klarte var å overføre alle mine kjære kontakter fra sim-kortet til Iphonen - selv om jeg trykket på knappen som skulle sette prosessen i gang.

Fortsatt må jeg slå opp i telefonkatalogen hver gang jeg skal ringe noen, som jeg egentlig har nummeret til på sim-kortet. Heldigvis er Gulesider og telefonkatalogen.no tilpasset telefonen.

Ipint

Mulighetene er nemlig mange. Den applikasjonen jeg imidlertid har fått mest oppmerksomhet for er iPint, som er et enkelt spill hvor premien er en øl. Ved hjelp av bevegelsessensorene i telefonen kan ølglasset tømmes - fortrinnsvis i munnen. God skjerm og grafikk gir en realistisk opplevelse. Dette er et av mange eksempler på artige applikasjoner som kan lastes ned fra Itunes. Mange er gratis, mens andre må man betale noen kroner for. Men en skikkelig nyttig applikasjon, som er unik for Iphone, har jeg ikke funnet.

Det er imidlertid en uting at telefonen låses til èn utgave av Itunes. Dermed kan man ikke behandle telefonen likt mellom for eksempel en jobb-pc og en pc hjemme, uten å risikere at en versjon av Itunes knoter til og erstatter applikasjoner, kontakter, musikk og annet innhold. På dette området er Apple svært lite fleksibel.

Begredelig batteri

GPS-en som er linket mot Google Maps/Earth fungerer bra - og er nærmest en nyttig funksjon. Jeg leker mer med min nye Iphone enn jeg noen gang har gjort med noen annen telefon jeg har hatt. Da er det kanskje ikke så rart strømmen renner ut like fort som ølen i den morsomme iPint-applikasjonen. Batteriekapasiteten er rett og slett begredelig.

Men det er jeg virkelig savner er mms - muligheten til å sende bilder til andre mobiltelefoner. Egentlig litt merkelig, for jeg trodde ikke at jeg brukte mms så mye. Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor ikke Apple bare har lagt inn en så enkel programvare som mms i telefonen.

En annen ting er streaming av web-tv, som Netcom i det siste har skrytt masse av. Det fungerer heller ikke på Iphone.

Ikke mms

Jeg spurte Netcom, som distribuerer Iphone i Norge, hvorfor ikke deres nye alliansepartner er opptatt av mms. Netcom har jo hypet mms siden 2002. Men svaret var som diktert av Apple; "Spør Apple". Og fra Apple-fronten tar det jo vinter og vår å få svar. Det er heller ingen Apple-representanter i Norge som får lov til å snakke med pressen.

Mulig jeg allerede er litt akterutseilt når det gjelder trender. Unge mennesker i dag sender visstnok mindre mms enn før. Og i så måte er det kanskje Apple som har skjønt det. Det er nemlig lekende lett å laste et bilde, du akkurat har tatt, rett inn på Facebook.

Nå har også IBM og Apple kommet med Notes til Iphone. Som Notes-bruker ser jeg frem til den funksjonaliteten. Eneste ulempen er at det blir slutt på bare lek og moro med Iphone.

Komponenter