PayPal med Square-konkurrent

PayPal med Square-konkurrent

Tar opp kampen om mobile betalingstjenester med ny kortleser.

Det begynte med at Twitter-grunnleggeren Jack Dorsey startet opp Square - en mobil betalingsløsning med magnetstripe-leser som kobles til minijack-en på en iPhone med den hensikt for hvem som helst å kunne ta i mot kredittkort-betalinger uten dyre eller kompliserte POS-systemer.

Square er besnærende enkelt, og rulles for tiden ut blant annet gjennom Apples egne Apple Store-butikker.

Det kan også nevnes at våre svenske brødre har en likende om enn noe mer avansert løsning som kan lese bankkort som er utstyrt med sikkerhetsbrikker. Selve kortleseren er noe større. Systemet iZettle er for tiden i ferd med å lanseres både i Norge og Danmark.

Tidligere har vi også kunnet lese om VISA og MasterCard som tester ut betalingsløsninger, og da gjerne som påbyggingsmoduler som tar i bruk NFC-teknologi (Near Field Communication). Samarbeid er også etablert mot Oyster-systemet som brukes som validerings-terminaler i undergrunnen i London.

Så mens vi venter på at telefonen i seg selv er betalingen gjennom NFC så er det interessant å se at Goliat PayPal kaster seg inn i kampen om de mobile løsningene.

Trekantet

Deres variant er trekantet der Square er kvadratisk, og kalles enkelt PayPal Here. I prinsippet fungerer begge systemer tilsynelatende ganske likt, med den store forskjellen at eksisterende PayPal-kunder kan bruke sine kontoer som betalingsmiddel.

Kortleseren med app vil fungere med både iOS- og Android-enheter. I første omgang rulles løsningen ut til utvalgte forhandlere i USA, Canada, Australia og Hongkong, og senere i måneden til ander forhandlere i samme land. Planen er å utvide globalt etter hvert.

Du kan lese mer om PayPal Here her . Du kan se to promovideoer for PayPal Here nedenfor.

Komponenter