Pc-fest til jul

Pc-fest til jul

Det blir en god jul for de som produserer bærbare pc-er, spår IDC.

Salget av pc-er vil vokse med 16, 7 prosent i fjerde kvartal i år. Dette er en kraftig forbedring fra samme tid i fjor da veksten lå på labre 7, 9 prosent. Det er bærbare pc-er som fyrer opp under veksten.

- Det blir stadig viktigere for pc-produsentene å ha en sterk portefølje på bærbare for å holde seg konkurransedyktige, sier Loren Loverde, direktør for IDCs Worldwide Quartely PC Tracker.

I tredje kvartal vokste det globale pc-salget med 37 prosent, en utrolig vekst som slår flere av de virkelig gode kvartalene i 2003 og 2005.

Vekstforskjellen mellom stasjonære og bærbare pc-er har aldri vært større enn nå. Bærbarveksten i tredje kvartal var 33 prosentpoeng høyere enn veksten til stasjonære.

Grunnene til at bærbare suser forbi de stasjonære er fallende priser, stadig likere ytelse, forbedret trådløs teknologi og bedre tilgang til forhandlerkanalene.

- Det stasjonære markedet vil prøve å holde på sine andeler ved å legge vekt på forbedringer i energieffektivitet, mindre kabinetter, spilling og alt-i-ett-systemer, sier IDCs Richard Sim til IDGs nyhetstjeneste.

Komponenter