Pc-er på rekke og rad

Pc-er på rekke og rad

En rekke lanseringer fra Asus på hjemmebane under Computex.

Computex-messen avholdes i Taiwan denne uken, og flere av de taiwanske selskapene benytter messen til lansering og forhåndsvisning av nye produkter.

Smått for tv-benken

VivoPC er en kompakt-pc som måler 56 mm i høyde og har et fotavtrykk mindre enn et A4-ark. Asus er foreløpig sparsommelige med de tekniske detaljene, men spesifiserer at pc-en er basert på Intel-prosessor, har støtte for 802.11ac for trådløst nettverk og støtter 2,5- eller 3,5-tommers intern lagringsenhet – som for eksempel en vanlig harddisk eller SSD.

På baksiden av pc-en finner man blant annet minnekortleser, seks usb-porter (derav to USB 3.0), HDMI, VGA, Ethernet, optisk lydutgang og analoge lydtilkoblinger.

Det mer spesielle er VivoMouse, som er ment å benyttes sammen med VivoPC og også andre pc-er. Dette er en løsning som skal fungere både som mus, styreflate og fjernkontroll, og skal være spesielt egnet når pc-en benyttes som en underholdnings-pc knyttet til tv-en.

VivoPC og VivoMouse skal ifølge Asus komme på markedet i tradje kvartal i år. Det er ikke oppgitt noen prisinformasjon.

LES OGSÅ:

TEST: Intel NUC: Intel tenker smått

Stor alt-i-ett

ET2702 er Asus nye toppmodell av alt-i-ett-pc-er. Pc-en er utstyrt med fjerde generasjons Intel Core-prosessorer, AMD Radeon HD 8890A-grafikkprosessor, IPS-skjermpanel berøringsstøtte og 2560x1440-oppløsning, 802.11ac for trådløst nettverk og blant tilkoblingene finner man også Thunderbolt.

Ut fra spesifikasjonene angitt for pc-en er dette blant de mest velutstyrte alt-i-ett-pc-ene på markedet og går i konkurranse med blant annet Dell XPS One 27 og iMac 27". Asus oppgir en veiledende pris på 16 999 norske kroner.

I tillegg til 27-tommeren kommer det også en 23-tommers-modell, ET2311. Denne vil ha berøringsskjerm med Full HD-oppløsning (1920x1080) og IPS-panel og vil i likhet med ET2702 være basert på fjerde generasjon Intel Core. Grafikkprosessoren skal være fra Nvidia, men Asus oppgir ikke hvilken modell som skal benyttes. Prisen er oppgitt til å starte på 7 999 kroner på det norske markedet.

LES OGSÅ:

TEST: Dell XPS One 27: Velbygget alt-i-ett

Høy oppløsning

Asus har vært blant produsentene som tidlig satset på levere en rekke bærbare pc-er med høy skjermoppløsning – da gjerne 1920x1080. Etterfulgt av Apples Retina-lansering i fjor har flere pc-produsenter annonsert at de vil komme med bærbare pc-er som har høyere oppløsning enn Full HD.

En av dem som nå skal komme er en oppdatering av U500VZ, som vi testet for ikke lenge siden. Dette er en pc som har 15-tommers skjerm, veier rett i overkant av to kilo og er godt utstyrt ytelse- og teknologimessig.

Den nye modellen, som har en skjermoppløsning på 2 880 x 1 620, er allerede å finne hos norske webbutikker. For eksempel Komplett.no har den listet til 15 995 kroner. Antatt levering er angitt til 17. juni.

Asus vil fortsette å bruke tredjegenerasjon Core-prosessorer på denne kan det se ut som. Man skal merke seg at dette er en pc som leveres med firekjernet Core i7-prosessor, noe som langt fra er vanlig for en pc i denne størrelsesklassen. Fortsatt leveres pc-en med Nvidia Geforce 650M, 8 gigabyte minne og to SSD-er som kjøres i RAID for maksimal ytelse.

LES OGSÅ:

TEST: Asus Zenbook U500VZ - Kraftig, elegant og lett