- Pc-produksjonen rett til værs

- Pc-produksjonen rett til værs

Gartner tror brikkeindustrien reiser seg etter katastrofeåret.

Gartner forventer at den globale brikkeindustrien vil vokse med 20 prosent i løpet av 2010.

En vekst som er sårt tiltrengt.

2009 blir av mange omtalt som et katastrofeår for industrien som lager halvledere for blant annet prosessorer og minne. Nedgangen startet allerede i 2008, og oppoverbakken i fjor var den største siden 1985. I alt skal industriens inntjening ha falt omlag ti prosent.

Flere pc-er

Gartner antar industrien skal omsette for 276 milliarder dollar i år, opp fra 231 milliarder dollar i fjor.

Dette er høyere vekst enn andre analytikere spår, men de er alle enige om at 2010 blir et godt år for brikkeindustrien.

Den største årsaken til veksten skal være økt etterspørsel i pc-markedet, samt mer produksjon av minnebrikker til for eksempel minnepinner. Gartner antar at 20 prosent flere pc-er vil bli produsert i år enn i fjor, og at minnebrikke-etterspørselen vil øke med hele 55 prosent.

Positive produsenter

- Vi har sett klare beviser for at halvleder-industrien er rustet for en sterk vekst i 2010, forteller Gartner-analytiker Bryan Lewis til vår nyhetstjeneste.

Verdens største kontraktsprodusent av databrikker, Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), har tidligere uttalt at de regner med en vekst på 18 prosent dette året.

De skal spytte inn rekordsummer for å sette fart på produksjonen, blant annet 4,8 milliarder dollar til nye fabrikker. Samsung regner med en vekst på mellom 10 og 20 prosent.

Les om:

Komponenter