PC Support fyller 25

PC Support fyller 25

Fra pc-bygging i 1988 til skytjenester i 2013.

I 1988 begynte PC Support AS å bygge pc-er i Sykkylven på nordvestlandet. Siden den gang er det blitt både pc-er, servere, bredbåndsutbygging, nettverk og driftssentral.

I dag teller jubilanten 24 engasjerte og lojale medarbeidere, med et snitt på 11 års fartstid i firmaet. PC Support er dessuten godkjent lærebedrift, og firmaet har hatt mange ungdommer og lærlinger innom for å lære bransjen å kjenne i løpet av årene.

Begynte med pc-bygging

PC Support begynte å bygge pc-er for både privatkunder og bedrifter i lokalområdet i 1988. Ståle Welle, daglig leder i PC Support, forteller at han så det var behov for en lokal pc-produsent, og at selv om kompetansen kanskje ikke var helt på topp i begynnelsen, men mener at det ble oppveid av pågangsmot, interesse og vilje til å lære.

Firmaet kjøpte inn komponenter fra hele verden, og bygget tilpassede pc-er for kundene sine. De var tidlig ute med å tilby skreddersydde maskiner, og i perioden ganske så alene i markedet på nordvestlandet.

- På slutten av 90-tallet bygget vi opp mot 2000 pc-er i året, som vi leverte under eget navn, forteller Bengt Langlo, selger og en av de aller første i PC Support.

Etter hvert ble tilbudet utvidet til omfatte servere, og firmaet bygget og leverte maskiner for og med Novell, Unix, Mac og Notes.

- Helt siden starten har vi hatt fokus på å gi våre kunder tilgang til de nye mulighetene som den digitale verden gir oss, forteller Welle.

Bredbånd, datasenter og nettsky

Da Telenor ble fratatt monopolet på fasttelefoni i 1998, fikk andre aktører slippe til i kobbernettet. PC Support var et av firmaene som plukket opp tråden og satte i gang med bredbåndsutbygging over store deler av Sunnmøre i samarbeid med kommuner og bedriftskunder. I 2005 ble bredbåndsnettet firmaet bygde solgt til Nextgentel. Welle er stolt over å ha vært med på å sørge for at regionen fikk være med på bredbåndsrevolusjonen.

- Vi har vært med på å skape skarp konkurranse, og å gi mange distrikter i vårt nærområde et stødig og godt bredbåndstilbud. Det er vi litt stolte over, forteller Welle.

PC Support bygger videre på erfaringer og utfordringer, og sørger for å holde seg oppdatert og kjent med trender i bransjen. I dag har firmaet to datasentre direkte på fiberringen for å gi gode forutsetninger for levering av datasenter- og kommunikasjonstjenester.

Det er fortsatt skreddersydde og komplette løsninger som gjelder, men produktporteføljen inkluderer også Vmware, Citrix, Microsoft, Cisco, Netapp, IBM og Intel.

- Kort sagt kan vi kalle det vi tilbyr for en lokal skytjeneste, sier Langlo.

Klare for 25 år til - minst

PC Support mener det fortsatt er viktig å fokusere på gode og effektive dataverktøy fra egne datasentre, og de ser frem til mange flere spennende år i bransjen.

- Det skjer mer i vår bransje enn noen gang tidligere, sier Welle.

- Verden blir mindre og vil vil fortsette å hjelpe våre kunder med å utnytte de nye mulighetene som kommer, i minst 25 år til, avslutter han.

Les om:

Komponenter