PC World-pris til Asus Eee Pad Transformer

PC World-pris til Asus Eee Pad Transformer

Årets Produkt 2011 (2): Asus Eee Pad Transformer er en av Årets Produkt 2011-vinnere.

Da vi testet Asus Eee Pad Transformer i sommer, konkluderte vi med at det var ett av de mest vellykkede Android-nettbrettene på markedet.

Les også: Hva er Årets Produkt?

Nettbrettet benytter Android 3.1, som i motsetning til 2.x-versjonene er spesielt tilpasset nettbrett.

Men det som virkelig gjør dette produktet interessant, er ikke selve nettbrettet i seg selv – men at nettbrettet med et enkelt håndgrep kan konverteres til en fullverdig bærbar pc ved å dokke det i et medfølgende tastatur.

Eee Pad Transformer virker velkonstruert og solid, og når du dokker nettbrettet i tastaturet låses det fast på begge sider med en solid festemekanisme.

Tastaturet er helt utmerket å skrive på, og når du bruker pekeplaten dukker det opp en musepeker på skjermen. Det gir deg følelsen av å bruke en bærbar pc, og ikke et nettbrett. Det er sjelden du har behov for å trykke på skjermen når tastaturet er koblet til.

Du kan riktignok ikke kjøre de vanlige programmene du er vant til i Windows eller Mac OS, men Asus har lagt ved programmet Polaris Office som lar deg både opprette og lese filer i Microsoft Office-format.

Og til nettsurfing og til web-baserte løsninger som for eksempel Google Docs fungerer Asus Eee Pad Transformer perfekt.

En rask Tegra 2-brikke med to ARM Cortex A9-prosessorkjerner og kraftig Nvidia-grafikkprosessor gjør at Eee Pad Transformer er et forholdsvis raskt nettbrett. Nettbrettet har også en god 10,1-tommers IPS-skjerm med LED-bakbelysning og ellers det meste du forventer å finne av utstyr på et avansert nettbrett.

Et Android-nettbrett erstatter nok ikke en bærbar pc for alle brukere, men Asus Eee Pad Transformer er likevel et innovativt produkt vi tror vil dekke behovet til mange brukere.