Penryn slår alle rekorder

Penryn slår alle rekorder

Intel øker forspranget ytterligere med den nye Quad Core Extreme QX9770.

Den kommende entusiastprosessoren i Intels Extreme-serie, QX9770, viser seg å slå alle tidligere rekorder når det gjelder ytelse.

Modellen er basert på Penryn-arkitekturen, har fire prosessorkjerner på 3,2 gigahertz og er produsert med 45 nanometers produksjonsteknologi. Det er også den første prosessoren som har en systembuss på 1 600 megahertz og støtte for SSE4-instruksjonssett.

Teoretisk sett kan man kanskje også forvente lavere strømforbruk, eller forbedret forhold mellom ytelse og strømforbruk.

Under Intels utviklerforum i Taiwan denne uken fikk deltakerne en forhåndsvisning av vidunderet er god for.

Intel hadde under demonstrasjonen klokket prosessoren til brutale 5,6 gigahertz ved å kjøle den ned til mellom -85 og -100 grader. Med denne hastigheten satte prosessoren ny rekord i SuperPi med respektable 8,4 sekunder.

For å dra nytte av systembussen på 1600 megahertz kreves det hovedkort med brikkesett som støtter denne hastigheten. Foreløpig er det kun offisiell støtte for dette i Intels toppmodell X48, selv om en del hovedkortleverandører har lovet X38-kort med samme funksjonalitet.

QX9770 slippes på markedet første kvartal 2008 og vil trolig koste 1 400 dollar - eller 40 prosent mer enn det toppmodellene vanligvis koster ved lansering.

LES OGSÅ: AMD offentliggjør Phenom-modeller

Les om: