Pitteliten printer for iPhone

Pitteliten printer for iPhone

Den mest sjarmerende skriveren siden...?

Det London-baserte design-studioet BERG lanserer en liten iOS-printer. Tanken er å knytte ulike fysiske enheter i hjemmet sammen mot skyen.

Apple leverer en utskriftsmulighet innebygd i iOS kalt AirPrint. Sålangt er det en rekke bord-skrivere fra Epson, Canon og HP som støtter dette.

Små utskrifter

Når BERG nå lanserer Little Printer er det med tanke på de små utskriftene. Kvitteringer, huskelapper, kjærlighetserklæringer, kjøleskapdikt, Sudoku-gåter... og så videre. Planen er en printer som er utrolig enkel i bruk uten behov for konfigurering. Alt skjer automatisk fra en liten boks som kobles til ruteren - utskriften er trådløs.

Også det å sende til utskrift foregår i en kontrollert sfære. En dedikert app komponerer utskriften, som overføres via en proprietær skyløsning. BERG ser for seg at man etterhvert kan koble en rekke mindre slike enheter opp mot deres skytjeneste, som dermed blir et eget lite økosystem.

Kobles opp mot Nike+

Noe av det kule de har gjort er at de har integrert en rekke tjenester mot skriveren, slik at denne blir som en forlengelse av dine sosiale nettverk eller andre apper. Nike er en partner, slik at du kan skrive ut kvitteringer for dine Nike+-løpeturer. Andre partnere er Google, Foursquare, ingeniørfirmaet Arup og avisen The Guardian. Sistnevnte for smånotiser, antar vi?

Sjarmerende er den i hvert fall, den lille saken. Dekorativ også. Little Printer lanseres som betaprodukt i 2012. Intet er sagt så langt om pris. Eller teknologi - vi antar det er en termisk printer. Kanskje til og med mot standard kassalapp-papir?

Du kan lese mer om Little Printer hos BERG her. Der kan du også melde deg på en e-postliste om du er interessert. Se en promo-video nedenfor.

Via BERG.

Komponenter