Planlegg innredningen med iPad

Planlegg innredningen med iPad

Fantastisk ny interiør-app fra Autodesk.

Lyst på nytt bad eller kjøkken?

Her er den ultimate innrednings-planleggingshjelpen på iPad.

Du har kanskje prøvd deg på IKEAs kjøkkenplanlegger? Programvarehuset Autodesk har en tilsvarende tjeneste kalt Homestyler - og nå har denne kommet som egen app for iPad.

Denne kunne ikke vært enklere eller mer imponerende å bruke. Og her får du virkelig fotorealistiske visualiseringer du kan ta rett til interiørbutikken.

Du starter enkelt med å ta et bilde av rommet som trenger en makeover. Det er viktig at dette bildet har med seg et hjørne og helst også både gulv og tak som referanser for de sanne fysiske dimensjonene. En stor fordel også om rommet er ganske ryddig i utgangspunktet - da har du større frihet og enklere redigering.

Når bildet er importert inn i et nytt design-sett i Homestyler, er det smartest å angi størrelsen først. Dette gjøres ved hjelp av et tre-dimensjonalt rutenett som man tilpasser veggene, og deretter angir høyden. Dette er helt ukomplisert.

Og deretter kan du slå deg løs. Appen lar deg fargelegge vegger automatisk eller manuelt. Og det aller beste er et imponerende bibliotek med tre-dimensjonale objekter, fra stoler og sofaer til blomster og bilder til veggene.

Disse settes enkelt ut, og kan flyttes og roteres til ønsket posisjon og også heves i høyde. Du kan skalere objektene også, men det beste er å la appen håndtere skalaen selv (etter at du har definert denne som angitt over).

Når du er fornøyd med innsatsen, kan du lagre scenen, eksportere den som et bilde og også legge denne ut på Autodesks servere slik at andre kan kommentere (om ønskelig). For interiørarkitekter og -entusiaster er dette en flott måte å eksponere seg på.

Og siden appen er gratis, er det en lav terskel for å komme igang - så hva venter du på?

Du kan laste ned Homestyler for iPad gratis fra iTunes AppStore her . Du må ha en iPad med iOS 5.1 eller senere.

Se en promo-video for Homestyler nedenfor da konseptet ble lansert på nett for en stund tilbake - merk at dette ikke viser iPad-versjonen.

Les om:

Komponenter