Playboy-intervju med Steve Jobs

Playboy-intervju med Steve Jobs

Portrett av Apple-sjefen som ung mann fra 1985, rett før han ble presset ut av selskapet.

Herretidsskriftet Playboy - som man som kjent leser for tekstene - har gjenpublisert et Jobs-intervju fra 1985.

Jobs gir sjeldent intervjuer i dag. Desto hyggeligere for Apple-fansen er det at dette solide intervjuet fra hans unge dager er tilgjengelig igjen.

Det er tidlig i året 1985, og man kan merke en viss anelse hos den unge mannen - som fremdeles ikke har fylt 30, men som er den yngste på Forbes 500-listen - at det muligens vil komme til å bli en tid etter Apple for ham.

Det ble det som kjent. Bare måneder etter intervjuet ble publisert ble Jobs tvunget ut av selskapet han var med på å grunnlegge. Konflikten skyldtes i stor grad det siktende salget av Mac-er; hans hjertebarn.

Les også: Macworld Norge retro

Mye har endret seg siden den gang, og Jobs har returnert triumferende til selskapet som nå er ett av de aller mest verdifulle teknologiselskapene i verden.

Men til glede for altså nye og gamle lesere kan vi trygt anbefale denne lesningen for et innblikk i tanker man gjør seg som ung milliardær og visjonær.

Les også: Playboy for iPad

Intervjuet, som går over to nettsider, kan lese her: Via Playboy.

Nedenfor kan du se en video som viser den unge Steven Jobs holde en presentasjon 100 dager etter lanseringen av den originale Macintosh i 1984.

Les om: