Point of View sliter i Norden

Point of View sliter i Norden

Fremgang i Europa og Latin-Amerika er ingen garanti for suksess på hjemmebane.

Point of View stormer frem i Syd-Europa og Latin-Amerika, men i Norge er det få leverandører som selger selskapets produkter til tross for at det er en nordmann som står bak selskapet.

Få distributører i Norge

- I Norden har vi dessverre aldri vært sterke, men vi er representert hos noen distributører, sier administrerende direktør Bjørn Solli til IT-Bransjen.

I Norge er det kun Deal.no, Mamoz, Multicom og PS.no som selger selskapets produkter. I Syd-Europa derimot ser han et helt annet marked for produktene.

- Spesielt er vi sterke i Spania hvor alle kjenner pesielt i Spania hvor “alle” kjenner Point of View. Vi har også gjort det veldig bra i Latin Amerika, spesielt Brasil med eget kontor i Sao Paulo, sier han.

Selskapet har hovedkontor i Eindhoven, med innkjøps og salgskontor i Taiwan, salgskontorer i Tyskland, Dubai, Miami, Brasil og Mexico.

- Point of View har tradisjonelt vært kjent for Grafikkort basert på nVidia GPU. Vi er såkalt Tier-1 customer hos de, og vi kjøper grafikk chips og produserer våre egne grafikkort. I mange år var dette vår viktigste business, spesielt high-end products som var rettet mot gamers, forteller han.

Markedet falt kraftig

Han forteller at de nå også satser på andre produkter i markedet som blant annet nettbrett.

- Etter finanskrisen har dette markedet falt kraftig, så vi trengte flere ben å stå på. Vi har et par års tid hatt stor suksess med netbooks og nå i dag er det nettbrett som har tatt over, sier han.

Dette har blitt veldig godt mottatt i markedet.

- Siden oktober i fjor har vi solgt titusenvis av dem, alle under varemerket Point of View, forklarer han.

Sparer penger

Solli mener den største utfordringen for grafikkort-bransjen er at alle skal spare penger.

- Usikkerheten blant folk er veldig stor, og markedet er flatt. Billige produkter selger fortsatt, men dyrere produkter er vanskelig å få folk til å kjøpe, fordi finanskrisen fortsatt er gjeldende, forklarer han.

Solli startet selv selskapet i 1994, den gang under navnet Bestcom. I 2000 ble det endret til Point of View. Selskapet er i dag en av Europas største grafikkort-produsenter.

Les om: