Polar Loop måler aktivitetsnivået

Polar Loop måler aktivitetsnivået

Bevegelsesmåling med motivasjon og Bluetooth 4.

Klar for mer fysisk aktivitet?

De fleste av oss er klare over helsegevinsten ved fysisk aktivitet, men dyre og fancy GPS-treningsklokker med ørten knapper er ikke for alle. Heller ikke intensive 12-ukers treningsopplegg med fokus på superhøy intensitet.

Men mange er aktive på andre måter enn tradisjonell løping, sykling eller svømming - typiske aktiviteter som treningsklokkene er beregnet på. Enten du spiller basket, skater, driver med yoga eller simpelthen bare går til og fra jobben så finnes det en måte å spore dette på også.

Fitbit og Nike Fuel

Fitbit og Nike Fuel-båndet startet den lille kvantifiserbare jeg-revolusjonen for en liten stund siden, og har hatt en rekke iterasjoner siden den gang med tanke på å forbedre algoritmene for hvordan bevegelsene måles. Fitbit har også fokus på søvnrytme og kan benyttes til å hjelpe deg til å våkne i balanse med en naturlig sønvsyklus. Både Fitbit og Nike Fuel har støtte for Bluetooth Smart 4.0 i de nyeste modellene.

Utfordringen for disse dingsene har blant annet vært batterilevetid og tilkoblingsmuligheter, Nike Fuelband har integrert usb-kontakten på en fiffig måte i selve båndet, og kan også synke trådløst til en iPhone og til skyen.

Verd å merke seg er også at Apples nye iPhone 5s-toppmodell har en egen bevegelses-chip innebygget. Nike kommer med en egen app tilpasset dette, integrert mot Nike Fuel-økosystemet. Apple-sjefen sitter forøvrig i styret hos Nike, så det er tette bånd mellom disse firmaene. Apple har også nylig ansatt en tidligere NIke-designer som var sentral i Fuel-prosjektet.

Polar Loop

Finske Polar er kjent for mange som en seriøs produsent av proffe treningsur i alle prissegmenter, og hiver seg nå også på bølgen med personlige bevegelsessensorer med Loop-armbåndet.

Polar Loop er ikke ulikt andre aktivitetsbånd i samme genre, men utmerker seg med Bluetooth 4.0-synkronisering som er alltid på. SIden denne protokollen har fremragende lavt energiforbruk, kan trådløs synkronisering skje fortløpende, og dermed er skydataene alltid oppdatert. Bluetooth 4-støtte finnes i iPhone 4S og senere.

Polar-skyen Flow er i beta og spesielt tilrettelagt for Loop-ere. Nettstedet har også en stor sosial komponent slik at du kan sammenlikne deg med andre, delta i utfordringer og også holde kontakten med treningskompiser. Konto er gratis.

Polar Loop er ment å skulle brukes 24/7, og du får tilbakemeldinger kontinuerlig via en aktivitets-guide. Du kan få oppsummeringer daglig, ukentlig og månedlig over aktivitet og mål. Også kaloriforbruk kan spores.

Har du et Polar H6 eller H7 pulsbånd, er disse kompatible. Polar Loop er også vannfast.

Polar Loop er tilgjengelig i USA, Canada og Finland med det første til 90 euro. Tør vi tippe på en pris på rundt 800 kroner her hjemme? I løpet av 2014 kommer båndet også til andre land, så du kan enten smøre deg med tålmodighet eller satse på en shoppingtur til Helsinki før jul.

Du kan lese mer om Polar Loop her og via egen minisite her . Sjekk også ut promo-videoen nedenfor.

Les om:

Komponenter