Praktisk dokk til iPhone

Praktisk dokk til iPhone

Løft iPhone-en eller iPod-en opp fra gulvet under lading med denne smarte, lille dingsen.

Synes du det er trist å se en iPhone bli liggende på gulvet under lading?

Bluelounge er et designorientert firma som har spesialisert seg innen smarte løsninger for ryddige omgivelser, blant annet for alle iDingsene. Vi har tidligere skrevet om en rekke andre praktiske Bluelounge-løsninger for kabelrot og dess like.

MiniDock er selskapets svar på problemstillingen «har lader og kabel, men ikke lavt salongbord». I slike situasjoner havner en iPod eller iPhone fort på gulvet sammen med annet rask, noe som kanskje ikke alltid er en tilfredsstillende løsning.

Hva er så MiniDock? MiniDock er en liten DockConnector-til-usb-adapter som er tilpasset en standard usb-lader som medfølger en iPhone eller iPod. Grunnet de ulike standardene verden over (det er ganske mange av dem, faktisk) har man sålangt utviklet tre ulike varianter. En europeisk, en britisk og en amerikansk.

Adapteren kobles til usb-laderen og blir slik en liten «ladestasjon skråstrek iPod-stativ». Siden både iPhone og iPod kommer i en rekke forskjellige modeller med ulike fysiske dimensjoner er adapteren utformet slik at det er noe toleranse på baksiden av DockConnectoren. Der kan man feste små medfølgende avstandsstykker som er selvklebende.

MiniDock-en får ihvertfall iOS-enheten opp fra gulvet der den samler støv. Holderen ser noe skjør ut med tanke på å skulle betjene en iPhone touch-skjerm mens telefonen står i dokken, men vi har ikke testet dette selv. Om man tar begge hendene iBruk bør det gå greit. Prisen er heller ikke til å gremmes over.

PS: Men husk å sjekke hvilken vei kontaktene dine peker. Mange norske doble stikk langs gulv er orientert vertikalt, og da har du ikke mye glede av en slik sak.

MiniDock koster 20 dollar, cirka 110 norske kroner. Frakt tilkommer fra og med rundt 4-5 dollar og oppover - holder du deg under den magiske 200-kronersgrensen for import så slipper du norske avgifter.

Du kan lese mer om samt bestille Bluelounge MiniDock her. Se demovideo nedenfor.

Les om: