Presenterte turbo-Intel

Presenterte turbo-Intel

Prosessorer med turbofunksjon var blant nyhetene som ble presentert under Intels utviklerkonferanse denne uken.

I disse dager går Intels utviklerkonferanse (IDF) av stabelen i San Francisco. I løpet av konferansens første dag presenterte prosessorgiganten en rekke nyheter som er under utvikling.

Blant de viktigste nyhetene var at selskapets neste prosessorgenerasjon for skrivebordsmaskiner og servere kommer til å ha en turbofunksjon som gir høyere ytelse uten risoko for økt varmeutvikling.

LES OGSÅ: Intel Corei7 til neste år

Dette gjøres ved hjelp av en teknologi som kalles hyper-theading, som gjør at prosessorer med fire kjerner kan håndtere opp til åtte parallelle tråder. Disse prosessorene skal også takle en minnebåndbredde som er tre ganger større enn dagens Core-prosessorer. Det skal teknologien Quickpath Interconnect sørge for, ifølge en pressemelding.

Først ut blant Intels nye produkter er serverprosessoren Xeon X7460 med seks kjerner, som allerede er i salg neste måned. Ifølge Pat Gelsinger, sjef for Intels Digital Enterprise Group, har denne prosessoren slått flere verdensrekorder med hensyn til ytelse.

LES OGSÅ: Intel inn i grafikkmarkedet

Selskapet presenterte også firekjerners prosessorer til bærbare datamaskiner. Disse skal ikke bruke mer strøm enn dagens modeller, til tross for høyere ytelse, lovet Intel. De første prosessorene i denne kategorien er Core 2 Extreme QX9300 og Core 2 Quad Q9100, som vil dukke opp i maskiner fra Dell, HP og Lenovo.

Les om:

Komponenter