Private Cloud på boks

Private Cloud på boks

Canonical prøver seg på maskinvare med lansering av «The Orange Box» - klynge med Ubuntu og Openstack i én, enkelt boks.

Canonical, selskapet bak den populære GNU/Linux-distribusjonen Ubuntu, har nettopp annonsert The Orange Box, ifølge The Register.

Maskinen er en liten, slepbar klynge med ti noder i en oransje og svart boks på 32 kilo, med vanlig konfigurasjon. Den kommer med 64-bits Ubuntu 14.04 LTS (Long Term Support) på hver av de ti nodene, i tillegg til flere av Canonicals konfigurasjonsverktøy, inkludert Juju og MAAS.

Brukeren kan enkelt konfigurere programvare som Openstack, Cloud Foundry, Hadoop og en rekke Juju Charms.

Kraftpakke

Nodene er basert på Intel Next Unit og Computing D53427RKE mikroserver med Quad-core 1.8GHz Core i5-3427U prosessor og Intel HD Graphics 4000, 16GB DDR3 RAM og en 120GB SSD harddisk. Total lagringsplass er 1.2TB.

En av nodene har dessuten en vanlig harddisk på 2TB og Intel Gigabit trådløs nettverksadapter.

De ti nodene snakker sammen over gigabit internt nettverk ved hjelp av en D-Link DGS-1100-16 switch. Bak på maskinen er det seks nettverksporter som kan kobles til LAN eller koble sammen flere maskiner til en større klynge.

Årsaken til Canonicals satsning på den fargerike, private skyboksen, skal være å bistå kunder i å raskt komme opp og kjøre med Openstack. Den er satt sammen av britiske Tranquil PC, og prisen ligger på omlag 75.500,- kroner. Men da får du også med skjerm, mus og tastatur.

Maskinene kan også utvides med for eksempel mer lagringskapasitet.

Mer informasjon finnes på Ubuntu.com

Komponenter