Problemer for Nvidia

Problemer for Nvidia

Hovedkortprodusenter dropper enkelte av Nvidias brikkesett, mens bærbarprodusentene sliter med selskapets grafikkprosessorer for bærbare.

Ifølge The Inquirer har flere leverandører av hovedkort sluttet å produsere hovedkort med Intels 790i-brikkesett. Bakgrunnen for dette skal være knyttet til stabilitetsproblemer og feil som har gitt datakorrupsjon. Nvidia har de siste årene hatt en rekke brikkesett der mange brukere har opplevd noen de samme problemene. Undertegnede har også hatt sin andel av problemer med Nvidia-baserte hovedkort. Sett ut i fra dette, samt tilbakemeldinger man ser ellers på nettet, har vår generelle anbefaling vært å unngår Nvidia-baserte hovedkort og heller velge hovedkort med Intels egne brikkesett, med mindre man har hatt behov for SLI-støtte. Våre erfaringer fra de ti siste årene tilsier at Intel har vært best stabilitets- og kompatiblitetsmessig, selv om det også for Intels del har vært et par større feil. Den største av dem, knyttet til Intels 820-brikkesett i 1999, førte til en full tilbakekalling av produkter.

Problemer også for bærbare

I den senere tid har det også blitt kjent at en del bærbare pc-er med grafikkprosessorer fra Nvidia har hatt problemer med overoppheting av grafikkprosessoren. Overopphetingen skjer selv om den termiske løsningen er i samsvar med Nvidias spesifikasjoner. Feilrettingen fra produsentene har, i alle fall så langt, vært å redusere hastigheten på grafikkprosessoren eller øke hastigheten på kjøleviften.

Blant annet skal flere modeller fra HP og Dell være berørt av problemet som er knyttet til flere grafikkprosessorer i Geforce 8M-, Geforce Go 6-, Geforce Go 7- og Quadro FX 3-seriene. Hos Dell gjelder problemet blant annet de svært populære modellene XPS M1330, XPS M1530 og Latitude 630. Også flere nyere Vorsto-modeller skal være berørt. Har man Dell pc med Geforce-grafikkprosessor kan man få mer informasjon på denne siden.

Les om: