Produksjons-problemer med hvite iPhone 4

Produksjons-problemer med hvite iPhone 4

Fredag 30. juli kommer iPhone 4 til Norge, men den hvite modellen kan du se langt etter.

Apple har problemer med produksjonen av den hvite versjonen av iPhone 4 og utsetter lanseringen på ubestemt tid.

- De hvite modellene blir ikke tilgjengelig før senere i år, skriver selskapet i en uttalelse på sine nettsider.

Produksjonsproblemene skal ikke påvirke tilgjengeligheten på den svarte modellen, lover Apple.

Utsetter forsinkelsen

I juni sa Apple i en pressemelding at den hvite modellen hadde vist seg å være vanskeligere å produsere enn ventet. Selskapet utsatte slippet til slutten av juli.

For nøyaktig en uke siden hevdet Apple-sjev Steve Jobs at lanseringen av den hvite modellen var i rute for slutten av juli.

Tidligere denne uken hevdet en kinesis avis at maskinen som lager det nye glasspanelet i iPhone 4 ikke klarer å produsere mer enn tre paneler i timen, skriver AppleInsider.

Førstemann til mølla

Om nøyaktig én uke lanseres iPhone 4 i Norge. Netcom, Telenor og Chess har bekreftet at salget starter neste fredag, men priser og tilgjengelighet er foreløpig ikke klart.

- Vi må få på plass alle avtaler med Apple før vi går ut med noe mer, forteller Knut Sollid i Telenor sier til Macworld.no.

Ifølge Mobilen.no kommer Chess i første omgang til å selge iPhone 4 til eksisterende kunder. Nye kunder må vente til dagen etter, 31. juli, ifølge Mobilen.no.

Netcom opplyser at de vil få inn et begrenset antall telefon til neste ukes lansering, men det vil ikke være mulig med forhåndsbestilling. Det samme gjelder for øvrig Telenor og Chess.

Førstemann til mølla, med andre ord.