Produserer flere av utgått nettbrett

Produserer flere av utgått nettbrett

Etter at Touchpad ble varslet nedlagt har interessen vokst enormt. Så nå melker HP WebOS litt til.

Du veit ikke hva du har før du har mista det. Sånn må HP-kundene ha tenkt, da de gikk mann av huse for å shoppe den til da relativt upopulære HP Touchpad, straks HP varslet at det WebOS-baserte nettbrettet skulle droppes.

Blant flere viktige beskjeder HP gikk ut med for et par uker siden var at de skulle slutte helt med Touchpad-nettbrett basert på WebOS. Dagene etter ble lagrene tømt, og ventelistene så ut som Apple sine, rett etter en ny lansering. Det hang sammen med at prisen på Touchpad ble satt ned til 550 kroner fra over to tusen før annonseringen.

LES OGSÅ:

HP legger ned Webos

Plutselig populær

I går offentliggjorde HP at de likevel vil produsere flere Touchpads, for å svare på den nye hypen. Nyheten ble meldt i en artikkel skrevet av Mark Budgell.

- Til tross for annonseringen av at vi avslutter produksjonen av maskinvare med WebOS, har vi bestemt oss for å lage en ny runde for å tilfredsstille kundenes behov, skriver Budgell.

Enhetene skal produseres ferdig innen utgangen av oktober. Om prisen skal være den samme lave, er ikke klart.

Det er tvilsomt om det bare er prisverdige kundemotiver for å lage flere nettbrett selskapet ikke selv tror på som. Men kanselleringen skal ha gjort komponentleverandørene i Asia forferdelig sure, melder amerikanske PC World. De brenner inne med store mengder skjermer og annet som trengs i et nettbrett, uten å ha helt klare alternativ for avtakere. HP har nå fått en gylden mulighet til å blidgjøre kanalen.

Seierherren er: Android

En av grunnene til at nettbrettene plutselig ble populære, er at det skal være en smal sak for de litt over gjennomsnitt interesserte å installere Android 3.x. Dermed blir Touchpad en både billig og avansert nettbrettløsning.

For andre er det interessante at grensekostnaden for å produsere en ny Touchpad antagelig er langt lavere enn 99 dollar. Hvilket sier noe om bruttofortjenesten som ligger i nettbrett solgt til full pris. Det sier også noe om hvilket prisnivå nettbrett må til før de blir alminnelig folkeeie.