Produserer lesebrett for utviklingsland

Produserer lesebrett for utviklingsland

Donasjon fra Marvell muliggjør utvikling av billig-maskin.

Den veldedige organisasjonen One Laptop Per Child har blitt tildelt 32 millioner kroner for å utvikle en egen lesebrettversjon. Dette melder BBC.com, som også kan fortelle at pengene kommer fra chip-produsenten Marvell. Marvell har støttet den veldedige organisasjonen, som jobber for å tilby billige pcer til barn i utviklingsland, siden 2009.

Marvells donasjon vil gå til utvikling av et lesebrett basert på organisasjonens XO-maskin, en datamaskin skapt for å støtte utdanning i utviklingsland. Representanter fra organisasjonen har uttalt at donasjonen er stor nok til å dekke produksjonen av en slik maskin.

Foreløpig har lesebrettet fått kodenavnet XO-3, siden det vil være den tredje dataversjonen til OLPC, og de tidligste prototypene vil sannsynligvis basere seg på Moby-maskinen Marvell allerede produserer. Det ferdigstilte lesebrettet vil etter planen være klart for bruk i 2012.

OLPC ble opprettet med intensjonen å kunne tilby pcer til kun 100 dollar, som kunne kjøpes opp i store kvanta av fattigere nasjoner som ønsker å bedre dataferdighetene blant lokale barn. Organisasjonen har bare lyktes delvis, og den forrige maskinen produsert av OLPC i 2007 endte opp med en pris på 199 dollar og et lavere salg enn ønskelig.

Til dags dato har omlag 1,4 millioner XO-maskiner blitt distribuert til brukere i utviklingsland.

Les om: