Proff-disker ikke verd pengene

Proff-disker ikke verd pengene

Amerikansk skytjeneste publiserer overraskende statistikk på levetiden til sine harddisker.

Den amerikanske skytjenesteleverandøren Backblaze har 34.881 harddisker som tilbyr over 100 petabytes med lagringskapasitet for sine kunder. Selskapet er dermed en storforbruker av harddisker, og holder nøye øye med kvaliteten til diskene i produksjonsløsningen sin.

På selskapets blogg publiserer teknikerne statistikken for feilratene til harddiskene i datasenteret sitt, og det er et par overraskede ting å finne i dette materialet:

For det første viser statistikken at harddisker bygd for konsumentmarkedet feiler marginalt mindre en såkalte «enterprise-disker» som selges til det profesjonelle markedet. Proff-disker som selges for datasenterbruk og kontinuerlig belastning koster gjerne mer enn det dobbelte av disker som er rettet mot konsumentmarkedet. Likevel viser altså disse erfaringsdataene at det ikke nødvendigvis er verd pengene. Konsument-diskene har lik, eller marginalt bedre, feilrater enn proff-diskene.

Les også: Hvilken harddisk holder lengst?

I tillegg er det store variasjoner mellom merkene, og her er det særlig Seagate som peker seg ut i negativ retning. En av Seagate-modellene som Backblaze har i bruk, har en feilrate som nesten tilsvarer at en av fire feiler per år - 24,9 prosent.

Harddiskene som utmerker seg med de laveste feilratene, er Hitachi. På disse harddiskene har Backblaze registrert en årlig feilrate på kun 0,7 prosent.

Sjekk listen over harddiskmodeller og feilrater på bloggen til Backblaze.

Komponenter