Proff-hybrid fra HP

Proff-hybrid fra HP

Ultrabærbar og nettbrett i ett.

EliteBook Revolve er HP sitt bidrag til det voksende utvalget av ultrabærbare pc-er som ved et håndgrep kan gjøres om til et nettbrett.

Designløsningen til HP er langt fra noe nytt - dette minner om tavle-pc-ene man har hatt på markedet i relativt mange år, men der interessen har vært laber annet enn for spesielle bruksområder. Med Windows 8 sin økte brukervennlighet på nettbrett og interessen for nettbrett ellers, skyter også interessen for denne typen pc-er i været.

LES OGSÅ:

TEST: Sony Vaio Duo 11: Noe for seg selv

Revolve er i utgangpsunktet mest en pc. Chassiset er ifølge pressemeldingen i magnesium og skjermstørrelsen 11,6 tommer. Skjermen har 1366x768-oppløsning og beskyttet med såkalt Gorilla-glass. Vekten er oppgitt til 1,37 kilo og pc-en skal imøtekomme den amerikanske militære MIL-STD 810G-spesifikasjonen for robusthet og bruksmiljø. Stylus for bruk mot skjermen vil også følge med.

Pc-en vil være tilgjengelig med Intel Core i5 og i7, samt opptil 256 gigabyte SSD. Teknologier som er støttet inkluderer NFC, USB 3.0 og Displayport. I USA vil pc-en leveres med 4G LTE-støtte, men dette ser ikke ut til å bli tilgjengelig med det første for modellene levert på det norske markedet - her må man klare seg med 3G (HSPA+). For bedriftsmarkedet vil pc-en bli levert med TPM-sikkerhetsbrikke, samt HP sin sikkerhets- og administrasjonsprogramvare.

HP sier ikke noe om pris for pc-en, og det er først i mars at den blir tilgjengelig på det norske markedet.

LES OGSÅ:

Lynx, Twist og Yoga