Proff VPN-tilkobling med Mac

Proff VPN-tilkobling med Mac

Slik får du sikker forbindelse til kontoret.

Er du avhengig av en sikker og kryptert VPN-forbindelse til kontoret så er VPNTracker tingen.

Det finnes riktignok en hel del gratis VPN-klienter for Mac, enkelte også med åpen kildekode, men det er slett ikke alle brannmurer, rutere og protokoller som er støttet.

VPNTracker 6.3 for Mac fra Equinux er fullt 64-bit kompatibel, støtter allerede OS X 01.7 Lion - og det meste av bedriftsløsninger for sikker, ekstern tilkobling.

Helst for it-sjefen

Det skal sies at å konfigurere en BPN-tilkobling ikke er noe for folk flest, så dette overlater du helst til din it-sjef. Men straks tilkobling er konfigurert og satt opp, er klienten utrolig enkel i bruk. Du kan til og med sette opp en Dashboard-widget for en ettklikks-tilkobling.

It-ansvarlige kan lagre ferdige oppsett som filer som kan overføres til ulike klienter, og disse kan også passordbeskyttes for sikkerhet. Ikke bare er VPNTracker for Mac sikker - men klienten er også optimalisert for å sikre at tilkoblingen opprettholdes under alle forhold. Det betyr fornøyde brukere, og glade sysadmin-er. Vi har kanskje alle opplevd å droppe en VPN-tilkobling, noe som kan være ganske så fatalt.

Selve tilkoblingen skjer gjennom en enkel dialog, og flere sikre tilkoblinger kan lagres. I tillegg er VPNTracker såpass smart at du kan sette en form for Secure Desktop - et oppsett på skjermen der du kan starte remote-kommandoer som for eksempel å åpne disker, kjøre tilkoblingsskript og så videre. Et virtuelt skrivebord, med andre ord.

VPNTracker bruker IPsec-protokollen og støtter mer enn 300 ulike VPN-produkter. Du kan finne en komplett oversikt over disse her .

VPNTracker er godt integrert mot Parallels Desktop for Mac - en OS-virtualiseringsløsning som blant annet lar deg kjøre Windows på en nyere Mac. Er du avhengig av Windows-programvare i forbindelse med en fjern-tilkobling, fungerer dette fint sammen med VPNTracker.

Forholdsvis dyrt

VPNTracker er ikke den rimeligste programvaren, og på en måte heller ikke den mest spennende. Det er litt som å kjøpe Windows - du trenger det mer enn at du vil ha det for noe spesielt. Men er det det som må til, ja da så...

VPNTracker kommer i tre forskjellige versjoner - en Profesjonell variant, en personlig variant, og en Player som kan kombineres med profesjonell løsning for bruker-distribusjon. Prisen for de ulike produktene er avhengig av antall lisenser, som også kan kjøpes i volum. For den personlige klienten ligger prisen i underkant av tusen-lappen, og for proff-varianten omtrent det dobbelte. Trenger du slik programvare i jobbsammenheng for å kunne jobbe mobilt eller hjemmefra, bør jo bedriften dekke nødvendig programvare.

Dersom din it-stab er mottakelig for innspill i forkant av at man forplikter bedriften til spesifikke maskinvare- og programvare-løsninger, går det an å planlegge for gratis-løsninger. Men ofte har utviklingen kommet mye lengre i betalingsløsningene, som da blir en forutsetning.

Equinux tilbyr gratis webinarer for å gi en enkel innføring i bruken. Les mer om dette her .

Du kan laste ned en gratis demo her . Krever OS X 10.4 eller senere.

Via Equinux

Les om:

Komponenter