Proffe Microsoft-apper klare for iPad

Proffe Microsoft-apper klare for iPad

Plattformnøytralitet fra Microsoft fyres i gang med OneNote først ut. Lync er rett rundt hjørnet.

OneNote blir første Office-applikasjon med profesjonelt tilsnitt som kommer til nettbrettet til Apple. Tidligere har Xbox og forskjellige Live-applikasjoner vært tilgjengelig. Lync-app-en er sendt til godkjenning og er rett rundt hjørnet .

Ta et notat og krot i vei

OneNote er en applikasjon som ble introdusert som juniormedlem i Office 2003. Den gang var den et notatprogram i en virtuell ringperm. Notater kunne tas med tastatur eller skrives. I tillegg kunne lyd, bilder, skisser eller innskannete innhold legges inn i notater, eller kort og godt lagres søkbart i applikasjonen.

Siden da har spesielt gruppefunksjonalitet og deling utviklet seg, og i Windows Phone er den en av kjerneapplikasjonene for Office-funksjonalitet. Der er den en basis-app for notater, og der bombepunkter, avkryssingslister, foto og lydopptak kan legges inn. Alt synkroniseres til SkyDrive via den første Hotmail-id-en som registreres i telefonen. Derfra er den tilgjengelig via nettet overalt, eller via Live Mesh i andre Windows-enheter.

Ikke ballongversjon

OneNote har vært tilgjengelig for iPhone siden januar. Den nye appen er strengt tatt en oppdatering av denne, med tilpassing for iPad. Med andre ord er den tilpasset skjermen til iPad, og er ikke en oppblåst versjon av telefonutgaven, forteller PC World i USA .

Nettbrettversjonen får i tillegg muligheten til å synkronisere hele notisbøker over trådløs nett, altså samlinger av flere notater, faneinndeling og bedre tabellvisning. Synkroniseringen går via SkyDrive til andre Apple-enheter eller Windows-enheter.

Appen er gratis for inntil 500 notater. Deretter er det henholdsvis fem og femten dollar for en ubegrenset versjon til iPhone eller iPad.

Plattformnøytralitet for full musikk

Fra og med nå er også samhandlingsklienten til Lync klar for Windows Phone. Dette er den profesjonelle varianten av Live Messenger. Tilsvarende Lync-app er sendt for godkjenning i applikasjonsbutikkene for iPhone, iPad, Android-telefoner og Nokia Symbian.

Microsoft startet plattformoffensiven under annonsering av nye funksjoner i SkyDrive for tre uker siden. Da ble det ledsaget av at Microsoft i Norge poengterte at tilgang fra flere plattformer kom til å bli viktigere framover. Det ble da mer enn antydet at SkyDrive-apper ville komme for flere miljøer enn Windows. Vi har allerede sett betaversjoner av en egen SkyDrive-app demonstrert under Europa-konferansen til Fujitsu i november.

Lanseringen av OneNote for iPad og Lync i for alle plattformer bekrefter at giganten utvider nedslagsfeltet betraktelig.