Programbutikk integrert i OS-et

Programbutikk integrert i OS-et

Mac App Store blir ikke bare et frittstående program på Mac-en, men vil bli en integrert del av Mac OS X-operativsystemet.

Hvis du forsøker å åpne en fil som operativsystemet ikke uten videre kjenner igjen, vil du bli spurt om det skal settes i gang søk etter det aktuelle programmet på Mac App Store.

Det er nettstedet 9to5 Mac som melder dette. En betatester av neste versjon av Apples operativsystem for Mac, Mac OS X versjon 10.6.6, oppdaget den nye funksjonen under utprøving av den kommende OS-versjonen.

Åpnes 6. januar

Apple har tidligere kunngjort at den nye programvarebutikken på nettet vil bli åpnet 6. januar 2011 .

Betatesteren fikk opp et spørsmål om han ville sette i gang et søk på App Store etter et program som kunne åpne filen han hadde prøvd å åpne og som betaversjonen av Mac OS X 10.6.6 ikke gjenkjente.

Sikrere løsning

Windows har lenge hatt en lignende funksjon, men der settes det i gang et vilkårlig søk ute på internett. 9to5 Mac hevder at Apples løsning er mye tryggere, i og med at søket blir begrenset til Apples nye programvarebutikk på nettet, der alle programmer er testet og godkjent av Apple.

Kommentarene som 9to5 Mac har fått inn, antyder at den nye funksjonen vil få en noe blandet mottakelse.

Nettstedet har også funnet ut at man kan bruke både sin Apple-konto, iTunes-konto og MobileMe-konto til å handle programmer på Mac App Store. Det innebærer blant annet at man kan handle programvare for gavekort som man har mottatt.

Komponenter