Projektor til ferieteltet

Projektor til ferieteltet

Mikroprojektor fra Samsung er redningen hvis sommerværet svikter.

Den nye mikroprojektoren Samsung SP-H03 er bare sju centimeter dyp og bred, men kan likevel vise bilder og video på opptil 80 tommer – over to meters bredde.

- For dem som opplever dårlig vær på sommerens campingtur, er SP-H03 løsningen, hevder Samsung.

- Bruk teltet som lerret og koble til en bærbar pc samt en usb-minnepinne, en ekstern harddisk, en mobiltelefon, et videokamera eller spill av direkte fra minnekortet, skriver Samsung i pressemeldingen om den nye projektoren.

Hvis man ikke vil forstyrre naboen på campingplassen, er det bare å sette på seg hodetelefoner.

Samsung unnlater imidlertid å advare mot at man bør velge sine teltvideoer med omhu, for videoen vil jo også vises på utsiden av teltveggen, om enn i speilvendt utgave.

LES OGSÅ:

TEST: Samsung SPF-87H - Fotoramme og pc-skjerm i ett

Ifølge Samsung er mikroprojektoren det som redder både ferien, kundemøtet og fredagskosen. Den lille projektoren kan vise film og bilder fra mobilen, pc-en, usb-pinnen eller direkte fra det interne minnet.

I tillegg har den batteri til bruk i tilfelle det ikke finnes strømuttak i nærheten.

Projektoren har fått en veiledende pris på 2400 kroner.

LES OGSÅ:

TEST: Samsung G2 - Helt som forventet

Svak lysstyrke

SP-H03 kan oppvise en lysstyrke på 30 ansi lumen via en LED-lampe som har opptil 30 000 timers levetid. Dette er ganske motsatte verdier av det vi har vært vant til på projektormarkedet. Vanlige kontorprojektorer har gjerne en lysstyrke på rundt et par tusen ansi lumen og en lampelevetid på 3-4000 timer.

Dette betyr at den nye Samsung-projektoren egner seg best for bruk i forholdsvis små møterom med dempet belysning – eller som sagt i teltet på campingplassen.

Du kan bruke SP-H03 til å lage minikino ved at du kobler til dvd-spilleren og viser en film. Du kan også koble den til tv-dekoderen og vise tv-programmer og -filmer, hvis du vil. Det er også enkelt å ta med seg projektoren til venner for å vise bilder og video direkte fra mobiltelefonen eller digitalkameraet.

Også til bedriftsbruk

Samsung mener at projektoren også egner seg i bedriftssammenheng, blant annet fordi det er så lett å vise PowerPoint-presentasjoner direkte fra det innebygde minnet. – I tillegg til å gi kunden en aha-opplevelse reduserer du risikoen for teknologiproblemer ettersom du ikke trenger å tenke på ledninger eller pc-tilkobling, skriver Samsung.

Projektoren kan vise bilder i størrelse fra ni til 80 tommer på en avstand fra 30 centimeter til tre meter. Kontrasten er oppgitt til 1000:1, og oppløsningen er WVGA, som vil si 854 x 480 piksler, altså breddeformat. Viftelyden er oppgitt til 23 desibel. Projektoren har innebygde høyttalere på én watt samt utgang for hodetelefoner. Det innebygde minnet er på én gigabyte, og projektoren håndterer opptil 16 gigabyte på eksternt kort.

Størrelsen er 70 x 27,5 x 70 millimeter uten batteri. Vekten er 210 gram med batteri.

LES OGSÅ:

For dem som trenger stor projektor

Projektoren kommer i salg i juli.