Prøv Kindle på iPhone

Prøv Kindle på iPhone

Amazon har lansert en Kindle-applikasjon for iPhone for norske brukere.

- Kindle-applikasjonen for iPhone er perfekt for kunder som ikke eier en Kindle eller Kindle DX, og en flott måte for kunder verden over å laste ned og lese bøker selv om de ikke har en Kindle, sier Ian Freed, visepresident i Amazon Kindle, ifølge britiske Macworld.

Amazon lanserte e-bokleseren Kindle for to år siden. Tidligere i år begynte selskapet å selge den for norske kunder også. En iPhone-variant har eksistert siden mars 2009, men det er først nå at den blir tilgjengelig i Norge (og rundt 60 andre land)

Med Kindle for iPhone kan du kjøpe, laste ned og lese tusenvis av bøker fra Amazons Kindle Store. Du har fri tilgang til alle bøker som er kjøpt for Kindle og du kan synkronisere bokmerker mellom enheter ved hjelp av Amazons Whispersync-teknologi. Du har også muligheten til å «prøvelese» en bok gratis før du kjøper den.

iPhone-applikasjonen er en del av Amazons strategi om å gjøre Kindle tilgjengelig på tvers av plattformer. Det er allerede mulig å bruke en skrivebordsklient av Kindle på Windows-pc-er, og Amazon har lovet at en Mac-versjon vil komme en gang i 2010.

Hvor bra selve Kindle-leseren selger er ikke kjent. 2009 har imidlertid vært et godt år for Amazon og Kindle, men selskapet vil trolig møte hardere konkurranse neste år fra selskaper som Plastic Logic, Asus og kanskje Apple, skriver PC Advisor.

Kindle for iPhone er tilgjengelig fra App Store helt gratis og krever iPhone OS 2.0 eller senere.

Les om: