PS3 runder millionen i Japan

PS3 runder millionen i Japan

Seks måneder etter Nintendo nådde den magiske grensen er det Sonys tur.

Playstation 3-salget går ikke akkurat så det suser om dagen, men nå melder Sony at de har rundet en million solgte PS3-konsoller i Japan. Nintendo nådde det samme tallet med sin Wii for seks måneder siden. Enn så lenge selges det mer enn fire Wii for hver solgte PS3 i Japan.

Sonys konsoll kom i salg i Japan tidlig i november i fjor, mens Wii kom i salg tidlig i desember. Konkurrenten Xbox 360 ble lansert året før.

Nyheten om at Sony endelig har nådd en million solgte maskiner kommer samtidig som nyheten om at flere og flere spillselskaper nå vil jobbe tettere med Nintendo. Flere solgte konsoller og markant lavere utviklingskostnader enn for Xbox og PS3 fører til at mange nå vil satse tungt på spill til Wii.

Ifølge Reuters sliter Sony med for få gode spill til PS3, samt at den høye prisen skremmer bort kundene. I forrige uke satte Sony ned prisen på 60 GB-utgaven av PS3, fra 599 til 499 dollar, og lanserte i samme slengen en ny modell med 80 GB harddisk for 599 dollar. Priskuttet vil i følge Sony ikke komme til Europa med det første.

LES OGSÅ: PS3 blir ikke billigere i Europa