PSP får TV-tuner

PSP får TV-tuner

Sony satser hardt på Playstation Portable om dagen, siste nytt er en tv-mottaker for den håndholdte multimediemaskinen.

Playstation Portable er i første rekke en håndholdt spillmaskin, men den kan også gjøre en rekke andre ting. Det er blant annet mulig å se film og bilder, høre på musikk eller surfe på nettet med den. Sony lanserte tidligere i år også kamera og GPS-enhet til PSP.

LES OGSÅ: Sony med kamera til PSP og PS3

Akkurat filmbiten gikk det så som så med, UMD forsvant av markedet etter kort tid, men det er fortsatt mulig å bruke konsollen til å spille film fra minnekortet.

Ifølge spillnettstedet IGN kommer Sony i løpet av høsten til å lansere en TV-tuner til å montere på toppen av PSP, og dermed tilføre ytterligere en funksjon til konsollen.

Ved å koble den nye 1Seg-tuneren i usb-porten på toppen av konsollen forvandles maskinen til en liten håndholdt tv. Tuneren skal være i stand til å ta imot både analoge og digitale tv-signaler.

1Seg vil være klar for salg i løpet av siste halvdel av september, men i første omgang kun i Japan. Prisen er satt til rundt 7 000 japanske Yen, noe som tilsvarer omtrent 350 norske kroner. Dessverre vil tv-tuneren kun fungere med den kommende redesignede PSP-2000-modellen.

Kilde IGN.

LES OGSÅ: PSP får videotelefoni

Les om: