PSP får videotelefoni

PSP får videotelefoni

Playstation Portables innebygde støtte for trådløsnett har så langt vært lite brukt. Det skal det nå bli forandring på.

Det er i første omgang kunder knyttet opp mot det britiske teleselskapet BT som får nyte godt av den nye PSP-funksjonen.

LES OGSÅ: Sony med kamera til PSP og PS3

De to selskapene Sony og BT, har inngått en kontrakt som går over fire år. Tiden vil de bruke til å utvikle PSP-programvare som gir brukerne tilgang til video- og talesamtaler via trådløsnett.

BT planlegger å lansere tjenesten i Storbritannia først, men vil også være ansvarlig for Sonys trådløssatsing i resten av Europa, Midtøsten, Afrika og Oseania. Samarbeidet innebærer at BT vil videreutvikle sin allerede eksisterende plattform for trådløs tale- og videokommunikasjon, kalt softphone, til å fungere med PSP.

Planen legger også til rette for å videreutvikle tjenesten til å gi brukerne mulighet til å sende meldinger og ringe til pc-er, hjemmetelefoner og mobiler.

- Vi er begeistret over muligheten til å gi våre kunder en helt ny kommunikasjonsopplevelse, hvor de kan kommunisere med venner hvor som helst i verden ved hjelp av BTs teknologi, sier Steve Andrews, sjef for mobilteknologi hos BT.

Lanseringsdatoen er enn så lenge ikke kjent, men vil avsløres i løpet av spillkonferansen i Leipzig i august. Det ligger an til at tjenesten vil bli tilgjengelig for britiske PSP-eiere i løpet av året.

Les mer hos BT.

LES OGSÅ: Feirer spill med pupper og hodeløs geit

Les om: