Quake Live til Mac og Linux

Quake Live til Mac og Linux

Endelig får også Mac- og Linux-brukerne muligheten til å leke seg med nettversjonen av skytespillklassikeren Quake.

Quake Live er en nettbasert versjon av storslageren Quake III Arena, et spill som ble lansert med brask og bram så langt tilbake som i 1999. Skytespillet var i all hovedsak flerspillerbasert, mens de tidligere utgavene også hadde en omfattende enspillerdel.

Sammen med en annen klassiker, Unreal Tournament, regjerte Quake III på nett, og hadde en enorm tilhengerskare med spillere som fragget av all hjertens lyst.

Etter dagens standard er ikke spillet all verdens å se på, men det har ikke hindret utviklerne fra å lage spillet i en versjon som startes direkte i nettleseren. Det har heller ikke hindret spillerne i å flokke til Quake Live. Spillet byr på rundt 40 ulike areaner du kan krige på, samt fem forskjellige spillvarianter.

Den største ulempen for mange, er at spillet til nå kun har fungert med Windows-pc-er. Fra i morgen, tirsdag 18. august, endres det. Da lanseres nemlig Quake Live også for Linux og Mac OS.

Det er fortsatt visse begrensninger på hvem som kan fragge i vei i Quake Live. For å kunne spille spillet kreves det at du starter det via Firefox, samt at du har en relativt moderne Mac eller pc. Fortrinnsvis en maskin med minimum Geforce 7 eller Radeon X1800, og aller helst noe raskere enn de kortene.

Quake Live er gratis å installere og spille. Det eneste som kreves er at pc-en oppfyller maskinvarekravene, at den er koblet til en grei internettoppkobling, og at du registrerer en spillerkonto.

I morgen kan du selv prøve spillet ved å gå til www.quakelive.com.