QuickTime X kontrollpanel likevel

QuickTime X kontrollpanel likevel

Slik får du tilbake kontrollpanelet for QuickTime som Apple fjernet.

En del Snow Leopard-brukere som har oppgradert, savner QuickTime-innstillingsmuligheter.

De av oss som har oppgradert til OS X 10.6 Snow Leopard, husker kanskje at det skjedde en grundig overhaling av QuickTime-spilleren. Det kom vesentlige endringer i brukergrensesnittet og i avspillingskontrollene. Dessuten finnes det ikke lengre en egen Pro-versjon.

En del nye muligheter kom til, men noen forsvant også ut. Som for eksempel en innstillings-meny.

Eget kontrollpanel

Så for alle OS X 10.6-brukere, enten nye eller gamle, som ønsker mer kontroll over QuickTime-spilleren, finnes det nå et kontrollpanel fra en tredjepartsutvikler kalt Megabyte Computing Solutions.

En del fundamentale innstillinger kan settes, som for eksempel automatisk avspilling av filer, flere opptak samtidig, kontroll for undertekster, innstillinger for avspillings-kontrollerene, og mer til.

Også OS X-valg

Kontrollpanelet heter simpelthen QuickTime Player X Preferences, og er en gratis nedlasting. Kontrollpanelet installeres ved å åpne filen etter nedlasting. I tillegg finnes det også et kontrollpanel fra samme utvikler som i tillegg til QuickTime-innstillingene også tar med seg innstillinger for iTunes og OS X. QuickTime Player X Preferences er utviklet av Megabyte, og kan lastes ned her.

OS X 10.5 Leopard

PS: Det finnes egne kontrollpanel for versjon 10.5 Leopard samme sted.

Les om:

Komponenter